Tavuk Dünyasi'na Gida Sertifikalari

Tavuk Dünyasi, dünyanin önde gelen belgelendirme kurulusu SGS’nin denetimi ile tüm dünyanin kabul ettigi IFS ve BRCGS Gida Güvenligi Kalite Belgelerini almaya hak kazandi. 2022 yilinda tüm dokümantasyon ve saha iyilestirme süreçlerini tamamlayan Tavuk Dünyasi, Türkiye’de gida kategorisinde BRCGS Gida ve IFS Gida sertifikalarini kazanan firmalar arasinda yer aldi.

Tavuk Dünyasi'na Gida Sertifikalari


Yeme-içme sektörünün önde gelen kuruluslarindan Tavuk Dünyasi, gida güvenligi alanindaki yenilikçi uygulamalariyla da çalismalarini sürdürüyor. Son olarak, Tavuk Dünyasi’nin Ankara’da bulunan Üretim ve Lojistik Merkezi, dünyanin önde gelen belgelendirme kurulusu SGS tarafindan denetlendi. Tavuk Dünyasi, gida güvenligi ve kalite denetimlerini basari ile tamamlayarak BRCGS Gida ve IFS Gida Standardi kapsaminda belgelenen firmalardan biri oldu.

Gida Güvenliginde üst standartlari uyguluyor

BRCGS belgesi, gida üretim isletmelerinde gida güvenligini saglamak ve risklerin yok edilmesi sartlarini kapsayan uluslararasi bir standart. IFS belgesi ise gida güvenligi ve kalitesi ile ilgili olarak ürün ve proses uyumlulugunu degerlendirmeye yönelik kurulan uluslararasi bir standart.

Belgeler önemli kazanimlar da sagladi

Verilen bilgiye göre; Tavuk Dünyasi, her iki standardi da yerine getirerek aldigi sertifikalarla, Gida Güvenligi ve HACCP Etkisi, Üretim Verimliligi ve Düsük Fire, Tüketici Güveni, Kalite Yönetim Sistemi ile Etkin Ölçme ve Izleme, Yasal Savunma Hakki, Gida Riskleri Yönetimi konularinda da önemli avantajlar elde etmis oldu.
Kaynak: İHA