Sakarya Orman Bölge Müdürü Terzi Açiklamasi 'Ülke Ekonomisine Katki Saglayacak Çalismalar Yapiyoruz'

Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi, kurum içi ve sosyal faaliyetleri ile bölgenin önemi hakkinda bilgiler verdi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Terzi Açiklamasi 'Ülke Ekonomisine Katki Saglayacak Çalismalar Yapiyoruz'
Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardimciligindan Sakarya Orman Bölge Müdürlügü’ne atanarak yaklasik 2 ay önce görevine baslayan Önder Terzi, basin mensuplariyla bir araya gelerek kurum içi ve sosyal faaliyetleri ile bölgenin önemi hakkinda bilgiler verdi. Terzi, Sakarya ve Kocaeli’ni bünyesine alan bölgenin zengin yapisindan söz ederek üretimin yogun oldugunu ifade etti.

Terzi, üretim faaliyetlerine öncelik verdiklerini aktararak Sakarya’daki orman yapisinin yüzde 67’sinin kabuklu orman diger kisimlarinin da kizilcam ve karaçam agaçlarindan olustugunu söyledi.



“Ülke ekonomisine katki saglayacak çalismalar yapiyoruz”

Sosyal faaliyetlerle birlikte katki sagladiklarini belirten Terzi, "Biz orman bakimini yapiyoruz. Hasta, yasli, diger agaçlara zarar verecek türleri çikararak. Dayanikli, ülke ekonomisine katki saglayacak çalismalar yapiyoruz. Daha güçlü ormanlar yapmaya çalisiyoruz. Sosyal faaliyetlerimiz de oluyor. Sosyal faaliyetler olarak köylümüze is verip onlarinda kazanmasini sagliyoruz. Bu bölgede ormanlik alanlarimiz, orman yanginlarina müsait bir bölge degil ama bazi bölgelerimizde çok ragbet gören ve kizilçam olan bölgelerimiz var. Bu agaçlar çok çabuk yanabilen agaçlar biz yanginlar hususunda 24 saat nöbetteyiz. Orman yanginlari hususunda da devletten çok fazla ödenek ve destek aliyoruz. Ormanlarimizda yangin ve kaçakçiligi önlemek açisindan çok çalisiyoruz" dedi.



“128 tane fotokapanimiz ve dronlar ile birlikte kaçakçilikla mücadele ediyoruz”

Ormanlarda tomruk kaçakçiligi ve yangin hususlarinda hizli reaksiyon gösterdiklerini aktaran Terzi, "Ormanlarimizda 128 tane fotokapanimiz ve dronlar ile birlikte kaçakçilikla mücadele ediyoruz. 14 tane gözetleme kulemiz, 17 tane sürekli gözetleme yapan sistem var. Bu sistemden alinan veriler direk olarak jandarma ve emniyete düsüyor” diye konustu.

Kaynak: İHA