Macron'dan Parkta Biçakli Saldiriya Ugrayan Çocuklara Ziyaret

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, ülkenin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bir parkta biçakli saldiriya ugrayan çocuklari tedavi gördügü hastanede ziyaret etti.

Macron'dan Parkta Biçakli Saldiriya Ugrayan Çocuklara Ziyaret
Fransa’nin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bir parkta 6 çocugun biçakli saldiri nedeniyle yaralanmasinin ardindan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve esi Brigitte Macron ülkenin Grenoble kentinde yarali çocuklarin tedavi gördügü hastaneyi ziyaret etti. Hastanede yarali çocuklarin aileleriyle görüsen Macron, “Yarali çocuklarin durumu hakkinda olumlu haberler aldim. Bana söylenen her sey dogru yönde ilerliyor” dedi.

Hastane ziyaretinin ardindan saldirinin gerçeklestirildigi Annecy’deki parka giden Macron ve esi acil durum ekipleri ile görüstü. Macron ekiplere, “Cumhurbaskani olarak sizinle ve olay aninda yardima kosan vatandaslarimiz ile gurur duyuyorum. Görevinizi basariyla gerçeklestirdiniz” dedi.



Ne olmustu?

Fransa’nin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bulunan göl kenarindaki bir parkta biçakli saldiri gerçeklestirilmis, saldiri sonucu 4’ü çocuk 6 kisi yaralanmisti. Yarali çocuklardan 2’sinin durumunun agir oldugu açiklanmis, polis tarafindan kisa sürede yakalanarak gözaltina alinan saldirganin ise 31 yasinda ve Suriye uyruklu oldugu ifade edilmisti.
Kaynak: İHA