Gaziantep'te Kizilay'a Bir Günde 5 Bin 989 Ünite Kan Bagisi Yapildi

Gaziantep’te “Kan verelim, spor yapalim, saglikli yasayalim” sloganiyla baslayan kan bagisi kampanyasi, asiri sicaga ragmen büyük ilgi gördü. Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi ve Türk Kizilay is birligiyle bu yil 15’incisi gerçeklestirilen kan bagisi kampanyasinda bir günde 5 bin 989 ünite kan bagisi yapilarak, 10 bin ünite kan hedefine yaklasildi.

Gaziantep'te Kizilay'a Bir Günde 5 Bin 989 Ünite Kan Bagisi Yapildi
Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi ve Türk Kizilay tarafindan organize edilen 15. geleneksel kan bagisi kampanyasi, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda devam ediyor. Kan bagisi kampanyasinin bu yilki slogani da “Kan verelim, spor yapalim, saglikli kalalim” olarak belirlendi. 25 doktor ve 125 flebotomistin görev yaptigi kampanyaya sicak havaya ragmen vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Geçen yil toplam 6 bin 317 ünite kan bagislanan kampanyada bu yil bir günde 5 bin 989 ünite kan bagisi yapilarak, bu rakama yaklasildi. Hedef olan 10 bin ünite kan bagisina ise devam eden kan bagislariyla gün içerisinde ulasilmasi bekleniyor.

“Sicaga ragmen kan bagislayan vatandaslarimizla iftihar ediyoruz”

Gaziantep halkinin kan bagisi farkindaliginda örnek oldugunu belirten Türk Kizilay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, “Sahinbey Belediyesi’nin bu yil 15. kez düzenledigi kan bagisinda bugüne kadar yaklasik 26 bin ünite kan bagisi gerçeklesti. Bu Sahinbey Belediyesi öncülügünde Gaziantep’in kan bagisina önem verdiginin göstergesidir. Bugün de sürecek bu organizasyonda Kizilay’in 25’i doktor olmak üzere 150 saglik görevlisi vatandaslarimiza yardimci oluyor. Sahinbey Belediyemizin ev sahipliginde bu sicaga ragmen kan bagisina kosan vatandaslarimizla iftihar ediyoruz” seklinde konustu.

Kan bagisi kampanyasini yakindan takip eden Yönetim Kurulu Üyesi Koç’a Türk Kizilay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman da eslik etti.
Kaynak: İHA