Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Milletimizin Destegiyle Mazlumlarin Elinden Tutmaya Bu Sene De Devam Edecegiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, vekaletle kurban organizasyonuna iliskin, “Rabbimizin inayeti milletimizin güven ve destegiyle bütün dünyayi iyilikle sarmak için mazlumlarin elinden tutmaya bu sene de devam edecegiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Milletimizin Destegiyle Mazlumlarin Elinden Tutmaya Bu Sene De Devam Edecegiz'


Diyanet Isleri Baskani Erbas, “2023 Yili Vekaletle Kurban Organizasyonu Yurtdisi Bilgilendirme Toplantisi”nda din hizmetleri müsavirleri ve ataseleri ile çevrimiçi toplantida bir araya geldi. TDV’nin yeryüzünde iyiligin sembolü bir kurulus haline geldigini belirten Erbas, “TDV tarafindan gerçeklestirilen en önemli hizmetlerden biri de vekaletle kurban organizasyonudur. Kurbanini ihtiyaç sahipleriyle paylasmak isteyen vatandaslarimiza yardimci olmak maksadiyla sizlerin ve tüm hocalarimizin özverili gayretleriyle bu organizasyonu 30 yildir araliksiz sürdürmekteyiz. Yani iyilik yolunda 48 yillik büyük bir tecrübeye sahip olan TDV’miz güven ve emanete riayet siariyla gerçeklestirdigi vekaletle kurban kesiminde de öncü bir hayir kurumu olmustur” ifadelerini kullandi.

“2022 yilinda bagislanan kurbanlari yaklasik 22 milyon kisiye ulastirdik”

Erbas, TDV araciligiyla yapilan kurban bagislarinin, her geçen yil daha da arttigina isaret ederek, söyle konustu:

“Simdiye kadar neredeyse 4 milyon hisse kurbani biz yurt içinde ve yurt disinda ihtiyaç sahiplerine ulastirmisiz. Bu hakikaten hepimiz için sevindirici bir gelismedir. Bu kapsamda 2022 yilinda 525 bin 550 kurbani, 81 il 922 ilçe ve 82 ülke 375 bölgede gönüllülerimiz ve görevlilerimiz nezaretinde kesmis ve 21 milyon 897 bin 917 kisiye ulastirmisiz. Rabbimizin inayeti milletimizin güven ve destegiyle bütün dünyayi iyilikle sarmak için mazlumlarin elinden tutmaya bu sene de devam edecegiz.”

Dünyanin her yerinde yasanan acilara iliskin konusan Erbas, “Dünyanin çesitli yerlerinde de açlik var, susuzluk var. Isgallerin, savaslarin, terör olaylarinin, zulümlerin, yoksulluk ve umutsuzlugun girdabinda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu durum bizim sorumlulugumuzu daha da arttiriyor. Merhamet medeniyetinin mensuplari olarak bizlere daha fazla görevler düsüyor. Dolayisiyla daha çok emek ve gayret göstererek dayanisma ve yardimlasma mekanizmalarimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.



“Kurban yardimlarinda deprem bölgesine agirlik verecegiz”

Erbas, kurban ibadetinin milletimiz ve insanlik için bir iyilik eline dönüstürmeye gayret ettiklerine isaret ederek, “Basta depremzede kardeslerimiz olmak üzere, ülkemizin diger bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerinin ve 49 ülkedeki mazlum, magdur ve muhtaçlarin bir nebze de olsa yüzünü güldürebiliriz. Geçmis yillarda biz 149 kadar ülkeye ulasmistik. Bu sene yurt disindaki ülkeleri 49 ülke seklinde planladik. Yurt içinde bütün illerimizde olmakla birlikte deprem bölgesine tabii ki agirlik verecegiz.” ifadelerini kullandi.

“2023 yilinda 550 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz”

2023 yili vekaletle kurban kesim hazirliklarinin büyük bir titizlikle devam ettigini belirten Erbas, “Vekaletle kurban organizasyonu kapsaminda bu sene yurt içinde 100 bin hisse, yurt disinda da 50’ye yakin ülkede 249 bölgede 450 bin hisse olmak üzere toplam 550 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz.” seklinde konustu.

Toplantiya, Diyanet Isleri Baskan Yardimcilari Burhan Isliyen, Selim Argun, Din Hizmetleri Genel Müdürü Saban Kondi, Dis Iliskiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan da katildi.

Kaynak: İHA