'Mobil Trafik Egitim Tiri' Hakkari'de

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, emniyet kemeri kullanimi ve genel trafik egitimi hakkinda bilgi veren Jandarma Genel Komutanligina ait mobil trafik egitim tiri ve emniyet kemeri simülasyon aracinda incelemelerde bulundu.

'Mobil Trafik Egitim Tiri' Hakkari'de
Içisleri Bakanligi Jandarma Genel Komutanligi Trafik Daire Baskanliginca mobil trafik egitim tiri farkindalik olusturmak amaciyla Hakkari’ye getirildi.

Cumhuriyet Ilkokulunun bahçesinde kurulan mobil trafik egitim tirinda ve trafik pistinde çocuklar trafik kurallari hakkinda uygulamali olarak bilgilendirildi.

Ögrencilerin trafik güvenligi konusunda farkindaligin artirilmasi ve trafik kurallari hakkinda teorik ve uygulamali olarak bilgilendirilmenin saglanmasi amaciyla mobil trafik tiri ve emniyet kemeri simülasyon araci ile trafik güvenligi konularinda uygulamali egitimler verildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, ögrenci ve vatandaslarin emniyet kemeri kullanimi ve genel trafik egitimi veren Jandarma Genel Komutanliginin mobil trafik egitim tiri ve emniyet kemeri simülasyon aracinda incelemelerde bulundu. Jandarma tarafindan hazirlanan çizgi film ile çocuklara trafik kurallari anlatildi.

Ögrencilere ayrica suçlularla mücadele konusunda bilgiler verildi.

Kaynak: İHA