Karyagmaz Mahalle Statüsünden Çikarildi

2010 yilinda alinan Bakanlar Kurulu karariyla Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesine bagli Yalintas Mahallesi sinirlarina tasinan Dursunbey Karyagmaz Mahallesi, Dursunbey Belediyesinin aldigi Meclis Karari ile mahalle statüsünden çikarildi. Belediye Meclis karari Balikesir Valiligi ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca da onaylanarak önümüzdeki günlerde yürürlüge girecek.

Karyagmaz Mahalle Statüsünden Çikarildi
Yeniden kalkinmasi mümkün olmayan köylerin tasinmasina iliskin 2010 yilinda alinan Bakanlar Kurulu karari çerçevesinde, Balikesir’in Dursunbey ilçesine bagli kirsal Karyagmaz mahallesi, Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesine bagli Yalintas Mahallesi’ne tasindi.

Dursunbey ilçe merkezine 35 kilometre uzakliktaki Karyagmaz Mahallesi,1940’li yillarda bagli oldugu Mustafakemalpasa’dan ayrilarak Dursunbey’e baglanmisti. Çevresi ormanlarla kapli Karyagmaz’in, tekrar Mustafakemalpasa’ya tasinmasi süreci, Dursunbey Belediyesinin almis oldugu statü degisikligi karari ile tamamlanma asamasina geldi.

Mahalle sürecinin kaldirilma süreci hakkinda konusan Dursunbey Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürü Enver Terzioglu Dursunbey Belediye Meclisinin almis oldugu Mahalle statüsünün kaldirilmasi kararinin Balikesir Valiligine gönderildigini belirtti.

Türkiye’de bir ilke imza atilan tasinma karari sonrasi, Dursunbey Orman Isletme Müdürlügünden gelen yaziya istinaden, 2 Haziran 2023 tarihinde gerçeklesen Dursunbey Belediye Meclisinde, Karyagmaz’in mahalle statüsünün kaldirilmasina oy birligi ile onay verildi.

Önce Balikesir Valiligine daha sonra ise Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina gönderilecek kararin onaylanmasi sonucu, Karyagmaz Mahallesinin tüm mülkü Orman Genel Müdürlügüne geçmis olacak.

Dursunbey Orman Isletme Müdürlügüne tahsis edilecek mahallede, Belediye yatirimlari sona ererken, kararin onaylanmasi sonrasi Dursunbey’in toplam mahalle sayisi 110’a düsecek.
Kaynak: İHA