Heyelandan Kapanan Yollar Açiliyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi, heyelan nedeniyle kapanan kirsal mahalle yollarini yeniden ulasima açiyor.

Heyelandan Kapanan Yollar Açiliyor
Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ile Itfaiye Daire Baskanligi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri sahada aktif olarak görev yapiyor. Siddetli yagmur nedeniyle meydana gelen heyelanlar sonucu kapanan mahalle yollari ise Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan tekrar ulasima açiliyor. Ekipler 5 mahalle yolundaki çalismasini sürdürürken bazi bölgelerde ulasim alternatif güzergahlardan saglaniyor. Atakum ilçesi Yesiltepe Mahallesi’nde meydana gelen toprak kaymasindan dolayi bir evin önündeki duvar ve yolun çökmesi sonucu evlerinde mahsur kalan iki kisi ise Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin çalismasi sonucunda kurtarildi.

“Bizi yalniz birakmadilar”

Yasadigi anlari anlatan Muzaffer Yeni, "Büyük bir gürültü çikti. Sandik ki kiyamet kopuyor. Baktik ki duvar ve yol çökmüs. Evimizin önü bir anda toprak yigintisi ile doldu. Allah’a sükrediyoruz ki evin üzerine yikilmadi. Evin üzerine yikilsa ölmüstük. Esimle dedik ki herhalde ‘biz burada kalacagiz, ölecegiz’ ama kardeslerim Büyüksehir Belediyesi ekiplerine ulasti. Sag olsunlar onlar da geldi. Bizi mahsur kaldigimiz yerden kurtardi. Baskanimiza ve o ekiplere milyonlarca kez tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun. Bizi yalniz birakmadilar” dedi.



“Umut oldu”

Toprak kaymasinin ardindan agabeyine ulasamamasi üzerine 112’yi arayip yardim istediklerini söyleyen Mustafa Yeni ise "Ihbarin ardindan Büyüksehir Belediyesi ile irtibat kurduk hemen. Allah razi olsun hemen geldiler. Evin önündeki topragi çektiler. Agabeyim ve yengem evden disari çikabildi. Yollar kapaliydi hizla çalistilar açtilar. Telefonda konustugum kisi ‘sen merak etme amca biz gelecegiz’ dedi.

O an öyle bir agladim ki. Ne yapacagimiz sasirmistik. Telefonda konustugum Büyüksehir personelinin o sözleri bize umut oldu. Geldiler kurtardilar. Onlar olmasa biz ne yapardik bilmiyorum. Buraya geleninden onlari buraya gönderenine kadar hepsinden Allah razi olsun" seklinde konustu.



“Hizla ulasima açiyoruz”

Öte yandan Salipazari ilçesi Karacaören yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yol yine Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi çalismayla yeniden ulasima açildi. Toprak kaymasi sonrasinda hizla bölgeye ulasan ekipler hizla çalisma yaparak kisa sürede yolu tekrar ulasima açti. Samsun Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim ve Onarim Dairesi Baskanligi’nda görevli saha sorumlusu Hüseyin Çelik, “Saganak yagis nedeniyle mahalle yollarimizda hasarlar olustu. Toprak kaymasi nedeniyle kapanan yollarimizi ise hizla ulasima açiyoruz. Ilk önce toprak kaymasi yasanan bölgedeki mahallelerimize yogunlastik. Tek tek bütün mahallelerimizde yasanan sorunlarini gidermek için canla basla çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Mahalle sakinlerinden Aslan Bircen ise “Allah razi olsun. Ekipler aninda gelerek yolumuzu açti. Gerekli çalismayi yapiyorlar. Bir sikintimiz yok” diye konustu.

Ayrica Ayvacik ilçesi Çamalan yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yol Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi çalismayla yeniden ulasima açildi. Bir taraftan ulasimi saglayan ekipler bir taraftan da mahallerdeki kanallari açarak temizlik çalismalari yürüttü.
Kaynak: İHA