Ülke Yeniden Yagisli Havanin Etkisine Giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmini Uzmani Abdullah Macit, persembe günü girilecek yeni yagisli havanin yurdun genelini etkileyecegini, pazartesi gününe kadar yagislarin devam edecegini söyledi.

Ülke Yeniden Yagisli Havanin Etkisine Giriyor
Meteoroloji Genel Müdürlügü Meteoroloji Uzmani Macit, ülke genelinde devam eden yagislar ve sicaklik durumuna iliskin verdigi bilgilerde, ülke genelinden uzaklasan yagisli havaya yeniden girilecegini bildirerek, “Meteoroloji Genel Müdürlügü olarak yaptigimiz son degerlendirmelere göre persembe günü yeni bir yagisli havanin yurdumuzu etkilemesini bekliyoruz” diye konustu.

Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasini beklediklerini dile getiren Macit, “Marmara’nin güneyi, Ege, Iç Anadolu’nun batisinda baslayacak yagmurlu yagislarin cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun tamamina yayilmasini bekliyoruz. Saganak ve gök gürültülü saganak seklinde kisa süreli ve yerel olan yagislarin persembe günü Iç Ege’de, Iç Anadolu’nun kuzey batisinda, cuma günü de Iç Anadolu’nun kuzeyinde, Orta ve Bati Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli olmasini bekliyoruz” dedi.

Macit, vatandaslarin dikkatli olmasi gerektigini belirterek, “Vatandaslarimizin sel, su baskini, yerel dogu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olmalarini uyarmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Hava sicakliginin yagisla beraber azalacagina dikkati çeken Macit, “Yagisli hava pazartesi gününe kadar yurdumuzda devam edecek, bunu söyleyebilirim. Mevsim normallerinde bekledigimiz hava sicakliklarini iç kesimlerde mevsim normallerinin altina düsecegini tahmin ediyoruz. Su anda önümüzdeki 7 gün boyunca yagislarin devam edecegini tahmin ediyoruz” cümlelerine yer verdi.

Üç büyüksehirde hava durumu

Macit, önümüzdeki günlerde Ankara, Istanbul ve Izmir’de gerçeklesecek hava olaylarina iliskin ise sunlari kaydetti:

“Istanbul’da önümüzdeki üç gün boyunca önemli bir yagis beklentimiz yok. Hava sicakligi 24-25 dereceler civarinda. Ankara’da persembe günü aksam saatlerinde yagisimiz basliyor, cuma ve cumartesi aralikli olarak devam edecek. Cuma günü Ankara’da kuvvetli gök gürültülü yagis bekliyoruz. Izmir’de ise persembe günü için iç kesimlerde kuvvetli gök gürültülü saganak yagis var. Cuma günü saganak yagisin gök gürültülü olarak devam ettikten sonra cumartesi yagis beklentimiz yok. Izmir’de de hava sicakliginin 28 ila 30 derece civarinda olmasini bekliyoruz.”

Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi bölgelerin hava durumuna dair de bilgiler veren Macit, “Deprem bölgesinde persembe günü yagis yok ancak cuma ve cumartesi günü özellikle Akdeniz’in iç kesimlerinde ve Elazig, Malatya çevrelerinde yagislar bekliyoruz. Sadece Güneydogu Anadolu bölgesinde yagisimiz yok. Dolayisiyla deprem bölgesi cuma ve cumartesi yagisli. Vatandaslarimizin bu konuda dikkatli olmalari gerekiyor” dedi.

Macit, yurt geneli olusacak yagisli havanin yerel, kuvvetli ve kisa süreli olusacagini, küçük ölçüde dolular beklendigini ifade etti.

Kaynak: İHA