Milli Egitim Bakani Tekin Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Devasa Bir Iddia Ile Ortaya Çikti'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Cumhuriyet’in ilaninin 100. yil dönümünde Türkiye Yüz Yili vizyonunu hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Türkiye cumhuriyeti Devleti devasa bir iddia ile ortaya çikti. Cumhuriyet’in ilan edildigi tarihin 100. yil dönümüne denk düsen tarihini de Türkiye Yüz Yili olarak hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Haci Bayram Veli Üniversitesi 2022-2023 akademik yili mezuniyet törenine katildi.

Üniversitenin Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen törende konusan Bakan Tekin, 2018 yilinda kurucu rektör olarak basladigi Haci Bayram Veli Üniversitesi’nde çok güzel dostluklar edindigini dile getirerek, "Ben söyle inaniyorum. Üniversiteler için bir gelenek, bir kurumsallasma süreci olmasi gerekir ve nasil olusturulursa öyle devam eder. Biz burada, bulundugu üniversiteyi benimseyen, parçasi olmaktan gurur duyan akademisyen, idareci ve idari personellerden olusan barisçil bir akademik ortam olusturmaya çalistik” ifadelerini kullandi.

Mezun olan ögrencilere basarilar dileyen ve destek olmaya devam edeceginin taahhüdünde bulunan Bakan Tekin, su ifadelere yer verdi:

“Türkiye cumhuriyeti Devleti devasa bir iddia ile ortaya çikti. Cumhuriyet’in ilan edildigi tarihin 100. yil dönümüne denk düsen tarihini de Türkiye Yüz Yili olarak hayata geçirmek istiyoruz. Bu siyasal bir söylem degil, bütün Türkiye’yi ilgilendiren toplumsal bir söylem. Bize düsen de bu söylemin altini doldurabilmek için çaba sarf etmek. Ben önümüzdeki yilin Türkiye Yüz Yili olacagindan eminim. Yeter ki biz çaba sarf edip inanalim. Ben böyle bir hayale inaniyorum ve gerçeklesmesi için de gücümün son damlasina kadar mücadele edecegim."

Konusmasinin ardindan Bakan Tekin, Haci Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi birincisi Ismail Uçar’a ödülünü verdi.
Kaynak: İHA