'Kurlarda Yüksek Volatilite Yasaniyor'

ALB Yatirim tarafindan yapilan piyasa degerlendirmesinde, “Bundan sonraki süreçte para ve maliye politikasinda atilacak adimlar, kurlarda belli bir noktada denge ve öngörülebilirlik unsuru olarak öne çikacaktir. Etkili hamle ve mesajlar, yabanci sermaye girisi, rezervlerin güçlenmesi ve döviz likiditesinin bollasmasi burada kritik noktalar” denildi.

'Kurlarda Yüksek Volatilite Yasaniyor'


Piyasalarda hareketlilik artarken; ALB Yatirim tarafindan yapilan degerlendirmede “Bundan sonraki süreçte para ve maliye politikasinda atilacak adimlar, kurlarda belli bir noktada denge ve öngörülebilirlik unsuru olarak öne çikacaktir. Etkili hamle ve mesajlar, yabanci sermaye girisi, rezervlerin güçlenmesi ve döviz likiditesinin bollasmasi burada kritik noktalar” denildi.

Kabine’nin belli olmasinin ardindan piyasalarda da hareketlilik artti. 7 Haziran islemlerinde Borsa 5500’ü asarken; dolar 23,00 TL’yi, gram altin da 1450 TL’yi geçti. ALB Yatirim tarafindan yapilan degerlendirmede su ifadelere yer verildi:

Reformlar dikkatle izlenecek

“Kabine’nin açiklanmasindan ve Mehmet Simsek’in Hazine ve Maliye Bakani olarak atanmasindan sonra, ilk hafta piyasalarin verdigi refleks dikkat çekici. Sayin Bakanin verdigi; makro finansal istikrari önceliklendirme, uluslararasi normlara uygunluk, seffaflik, tutarlilik, öngörülebilirlik ve bütün bunlarla birlikte rasyonel zemine dönüs mesajlari pozitif algilandi. Döviz kurlarinda belli bir yükselis ve Kapaliçarsi ile aradaki makasin kapanmasi önemliydi. Bundan sonraki süreçte para ve maliye politikasinda atilacak adimlar, kurlarda belli bir noktada denge bulma ve öngörülebilirlik olarak öne çikacaktir. Denge seviyesi tahmini çok dogru olmamakla birlikte; etkili hamle ve mesajlar, yabanci sermaye girisi, rezervlerin güçlenmesi ve döviz likiditesinin bollasmasi burada kritik noktalar olacak. Bu da belli bir süreç içinde gerçeklesecektir. Su anda yüksek bir volatilite yasaniyor ve dövizde bu yükselis; bir miktar çözülmeyi de beraberinde getirebilir.

Borsada hangi hisseler

Borsa tarafinda TL bazinda yeni rekor seviyelere dogru yolculuk destek bulacaktir. 5500’ün üzerinde kalicilik halinde 5700 ve üzerine dogru ivmelenme ihtimali de kuvvetlenebilir. Özellikle defansif yönü kuvvetli, döviz fazlasi olan ve ihracatçi sirketlerin öncülügünde bir borsa hikâyesi öne çikacak gibi görünüyor.

Altinda bu seviyelere dikkat

Dolardaki hareketlenmeyle birlikte altin fiyatlarinda da yükselis hizlandi. Ons tarafinda 1930-1950 dolar seviyesi destek olarak çalisirken; kurlarda yasanan yükselis, gram altini 1450 TL seviyesine tasidi. Bundan sonraki süreçte gram altinda 1360 TL ana destek olarak izlenmekle birlikte; ons ve dolardaki hareketlere de paralel olarak 1500 TL ve üzeri seviyeleri görmek de söz konusu olabilecektir.”
Kaynak: İHA