Is Bankasi'na 388,3 Milyon Euro Ve 224 Milyon Dolar Tutarinda Sürdürülebilirlik Baglantili Sendikasyon Kredisi

Türkiye Is Bankasi, 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar tutarinda 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sagladi.

Is Bankasi'na 388,3 Milyon Euro Ve 224 Milyon Dolar Tutarinda Sürdürülebilirlik Baglantili Sendikasyon Kredisi


Türkiye Is Bankasi, sürdürülebilirlik baglantili yeni sendikasyon islemi için 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar tutarinda 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sözlesmesi imzaladi. 6 Haziran 2023 tarihinde imzalanan kredi anlasmasinda Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank koordinatör; Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörü; Emirates NBD Bank (P.J.S.C) ise ajan banka olarak görev aldi.

Amerika, Avrupa, Ortadogu ve Asya’daki 16 ülkeden 33 bankanin katildigi ve dis ticaretin finansmaninda kullanilmak üzere temin edilen sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katilan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti euro diliminde Euribor + %4,00, dolar diliminde ise SOFR + %4,25 oldu.

Is Bankasi tarafindan sürdürülebilirlik baglantili olarak gerçeklestirilen sendikasyon kredisinde sürdürülebilirlik performans kriterleri küçük ve orta ölçekteki kadin girisimcilere kullandirilacak nakdi kredi tutari ile depremden etkilenen 11 sehirde kullandirilacak tüketici kredileri tutari olarak belirlendi. Bu kriterlere iliskin olarak belirlenen hedeflere ulasilmasi durumunda, kredide faiz indirimi gerçeklesecek.

“Sürdürülebilirlik temali kaynak temini stratejik hedeflerimizin bütünleyici bir parçasi”

Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçin, konuya iliskin açiklamasinda; sürdürülebilirlik temali kaynak teminini stratejik hedeflerinin bütünleyici bir parçasi olarak gördüklerini belirterek, “Sürdürülebilirlik baglantili yeni sendikasyon kredimiz ile konuya verdigimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni sendikasyon kredimiz çerçevesinde, ülkemiz için acisi hala taze olan deprem felaketinden etkilenen bölgeye saglayacagimiz finansmanla buradaki iyilesmeye kalici katki saglamayi hedefliyoruz” diye konustu.



Is Bankasi’nin, kadinin is hayatina katiliminin artirilmasini sürdürülebilir kalkinmanin gereklerinden biri olarak gördügünü vurgulayan Yalçin, “2023 yilinin Mart ayinda yayimladigimiz Kadinin Güçlenmesi Bildirgesi’ndeki ilkeler dogrultusunda kadinin toplumdaki yerini ve ekonomideki rolünü saglamlastirmasina katki saglamayi amaçliyoruz. Ülkemiz ekonomisine kazandirdigimiz 388,3 milyon Euro ve 224 milyon dolar tutarindaki yeni kaynakla müsterilerimizin dis ticaret islemlerinin finansmanina destegimizi ve belirledigimiz performans kriterleri araciligiyla sosyal alandaki pozitif etkimizi artirmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA