Genç Fikirler Gelecegin Sakarya'si Için Yarisiyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi gelecegin Sakarya’sini genç fikirlerle hazirliyor. Bu yil ikincisi düzenlenen ödüllü Genç Katilimli Proje ve Girisimcilik Atölyesi Fikir Yarismasi için son basvuru tarihi 2 Temmuz Pazar. Serbest Fikirler ve Fikirden Girisimcilige olmak üzere 2 temada düzenlenecek yarismada kazananlar ödüllerin sahibi olacak.

Genç Fikirler Gelecegin Sakarya'si Için Yarisiyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin gelecegine yön vermek için üretmeye, gelistirmeye ve kazandirmaya devam ediyor. Gençlik projelerine agirlik veren Büyüksehir, gelecegin Sakarya’sini genç fikirlerle hazirliyor. Strateji Gelistirme Dairesi Baskanligi tarafindan 2’ncisi düzenlenen ödüllü Genç Katilimli Proje ve Girisimcilik Atölyesi Fikir Yarismasi’na basvurular 2 Temmuz Pazar gününe devam ediyor. Yarisma hakkinda detaylara ve basvuru rehberine sakarya.bel.tr adresinden ulasilabiliyor.

Genç Katilimli Proje ve Girisimcilik Atölyesi, “Serbest Fikirler” temasinda belirlenen alti farkli kategoride sehrin önceliklerine göre proje basvurularini kabul ediyor. Atölyenin bu yil ilk kez uygulanacak olan “Fikirden Girisimcilige” temasinda ise yenilikçi ürün, tarim girisimciligi ve is süreçlerini (proses) gelistirmeye yönelik fikirler üretiliyor. Proje sayesinde girisimcilerin sektörle bulusmasi saglaniyor. Gençler açik ofislerden yararlanarak girisimcilige adim atmak için basvuru yapabiliyor.

Serbest Fikirler temasinda birinci olan proje Sakarya Sehircilik Ödülü’ne layik görülecek ve 20 bin TL para ödülü kazanacak. Ilk 10’a giren her bir projeye ise katilim tesvik ödülü olarak 5 bin TL takdim edilecek. Fikirden Girisimcilige temasinda birinci proje “Sakarya Sehircilik Ödülü” ile birlikte 40 bin TL, ikinci proje 25 bin TL, üçüncü proje ise 15 bin TL para ödülü kazanacak.
Kaynak: İHA