Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde 5 Ayda 3 Bin Hayvan Tedavi Edildi

Elazig’daki Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde bu yilin ilk bes ayinda 3 bin hayvan tedavi edildi.

Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde 5 Ayda 3 Bin Hayvan Tedavi Edildi
Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 21 ögretim üyesi ve 19 arastirma görevlisi ile bölge illere hizmet vermeye devam ediyor. Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinin adeta merkezi durumunda olan hastane, küçük ve büyük hayvan merkezi olmak üzere iki bölümden olusurken, içerisinde de 4 ana bilim dalinda klinikler bulunuyor. Röntgen, tomografi, ultrason ve endoskopi olmak üzere birçok olanaga sahip olan hastanede 2023 yilinin ilk bes ayinda 3 bin hayvan tedavi edilerek sagliklarina kavusturuldu.

’’12 ayin sonunda 10 bin hayvana bakabiliriz’’

10 yildir Firat Üniversitesi’nde çalistigini belirten Firat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dali Arastirma Görevlisi Doktor Eren Polat, “5’inci ayin sonunda 3 bin adet hayvana hizmet verdik. Bunlarin çogunlugunu kedi ve köpekler olusturmaktadir. Hizmete basladigim 2013 yilindan itibaren büyük hayvan ve küçük hayvanlarin arasinda bire bir oran varken, su anda daha çok Elazig ve çevresinde pandemi süreciyle birlikte evcil hayvanlarin artisindan dolayi daha çok pet hayvanlarina yönelim basladi.

Bu sebepten dolayi da kedi ve köpeklere yönelik son 5 ayda 3 binin üzerinde hasta tedavi ettik. Bunlarin yüzde 60’i dahili ve genel muayene gelen hastalarimiz, yüzde 30’luk kismi cerrahi hastaliklarla gelen, bunun disinda da dogum ve suni tohumlama kliniklerimizle de hizmet vermekteyiz. Hastanemiz zaten bölgedeki en köklü üniversite hastanelerinden biri olmasinin yani sira elindeki teknolojik imkanlar nedeniyle de bölgenin ihtiyaçlarini karsilayan bir hastanedir. Özellikle Malatya, Tunceli bölgesinden çok sik olmakla beraber Diyarbakir, Siirt, Bingöl ve Kahramanmaras’tan gelen birçok hastamiz da bulunmaktadir. Kendi bölümüm adina konusacak olursam çogunlukla kirik ve cerrahi hastaliklar daha çok karsimiza çikiyor. Bu mevsim itibariyla da yüksekten düsmeye bagli kirik hastalarinin tedavisiyle ugrasmaktayiz. Dahiliye bölümündeki arkadaslarimiz ise çogunlukla bakteriyel hastaliklarla ilgilenmektedir. Dogumdaki arkadaslarimiz özellikle dönemsel olarak çiftlik hayvanlarindaki sezaryen ve kedi, köpeklerde kisirlastirma islemleriyle ilgilenmektedir. Bu dönemde kedilerin yüksekten düsmesi, trafik sikligindan dolayi da gelecek hastalarimizi düsündügümüz zaman 12’inci ayin sonunda 10 bin civarina gelecegimizi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA