Çuvallarla Yaristilar, Duvara Resim Çizdiler

Çevre haftasi kapsaminda çocuklar için çocuk senligi düzenlendi.

Çuvallarla Yaristilar, Duvara Resim Çizdiler
Çevre haftasi kapsaminda Zonguldak Çevre Sehircilik ve Iklim Degisiklik Il Müdürlügü tarafindan Il Müdürlügü bahçesinde çocuk oyun senligi ve çocuk yarismalari etkinligi düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde çocuklar, çuvalla yaristi, duvara resim çizdiler boyadilar ve gönüllerince eglendi.

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Senol Ayyildiz, yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Bugünü gelecegimizin mimarlari, çevrenin sahipleri olan çocuklarimiza ayirdik. Farkli bir etkinlik düzenleyelim istedik. Denizi ya da dogayi biz kirletiyoruz. Ne deniz? Çöp üretiyor ne de dogal çöp üretiyor. Insanoglu kirletiyor. bu dogayi. Çocuklarimiz bu konuda daha hassas. En azindan gelecek nesillerimiz bilinçlensin diye i böyle farkindaliklar yapmaya çalisiyoruz. Bunu yila yayacagiz insallah, belli günler degil. Yil içerisinde her ay bir etkinlik yapmayi planliyoruz. Bundan sonra güzel seyler olacak insallah. Bu yil içerisinde 1700 denetim gerçeklestirdik. Zonguldak genelinde isletmelere ve bununla alakali olarak ta 7 milyon liranim üzerinde cezai yaptirim uygulandi. Sanayi tesislerine baktigimizda enerji bu ülkede bir ihtiyaç. Çünkü disa bagimliliktan kurtulmamiz gerekiyor. Bununla alakali devletimiz sürekli teknolojiye bagimli olarak yenilikler istiyor. Sürekli bir genelge geliyor. Iyilestirmeler oluyor. Yenilenebilir enerji kaynaklari çok Yayginlasmaya basladi.

Rüzgar enerjisi, günes enerjisi. Hani giderken yollarda da görüyorsunuzdur. Günes enerjisi tarlalari, rüzgar enerjisi. Tabii toplu tasimaya yönelmemiz lazim. Araç trafigini azaltmamiz gerekiyor. Çünkü emisyon salginin çok ciddi. Dogal gaza geçisin yüzde 80-90 seviyesine gelmistir ve Kati yakittan bir noktada isinma amaçli kurtulmamiz gerekiyor. Bunun haricinde millet bahçeleri, bisiklet yollari yapilmasi gerekiyor. Tabii imkanlar dahilinde bu cografyada hani belediye baskanimiz sag olsun çalisiyor ama alan üretmek zor. Hani bir Konya degil burasi, ova degil. Ama güzel seyler olacak. Biz bilinçlendigimiz sürece sehrimiz daha yasanabilir. Bir sehir olacak ve çocuklarimiza birakacagimiz emanet daha temiz halde birakabiliriz. Biz farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Önceligimiz çünkü birey. Birey seviyesinde baslar çevre bilinci."
Kaynak: İHA