2 Bin Nüfuslu Mahalle Market Istiyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tarihi ve dogal güzellikleriyle ünlü 2 bin nüfuslu Eskihisar Mahallesi’nde marketin olmamasi vatandaslari zorluyor. Sadece büfeden ekmek alabilen, market ihtiyaci için ise yaklasik 2 kilometre yol gitmek zorunda kalan mahalle halki, sikintinin çözülmesini bekliyor.

2 Bin Nüfuslu Mahalle Market Istiyor
Gebze’de tarihi ve dogal güzellikleri dolayisiyla her gün yüzlerce ziyaretçiyi agirlayan Eskihisar Mahallesi’nde marketin olmamasi dikkat çekiyor. Hem ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in evinin hem de 1200’lü yillarda insa edilen ve Istanbul’a denizden gidis yolunu koruyan en önemli kalelerden birisi olan Eskihisar Kalesi’nin de bulundugu mahallede tek bir marketin olmamasi tepkilere sebep oluyor. Market alisverisi yakindaki mahallelere gitmek zorunda kalan vatandaslar, bu sorunun çözüme kavusmasini istiyor.

"Bir türlü çözüme ulastiramadik"

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Eskihisar Mahalle Muhtari Tayfun Özcan, "Insanlar 1 kilo domates, 1 kilo pirinç almak için buradan Istasyon Mahallesi’ne gitmek zorunda kaliyorlar. Mahalle sakinleri benden sürekli talepte bulunuyor. ’Buraya bir market yaptiralim’ diyorlar. Belediyemizle bu konulari konusuyoruz. ’Yapacagiz’ diyorlar. Yer var ama hepsi belediyeye ait. Market sorununu çözmek istiyoruz. Belediye baskanimizla da bu konuyu istisare ettik, bir yerler gösterdik. Onun da kafasinda bir yerler var ama bir türlü çözüme ulastiramadik" dedi.



"Gebze’nin bütün mahallerine ve köylerine baktigimizda 2’ser 3’er market var"

Mahalle sakinlerinden Nazim Akdogan, market ihtiyaci için sürekli Eskihisar’dan çikarak, baska mahallelere gitmek zorunda kaldiklarini belirtti.

Akdogan, "Mahallemizde bir marketimiz eksik. Ekmek haricinde Gebze’ye gitmek durumundayiz. Misafirim gelse Gebze’ye veya Istasyon Mahallesi’ne çikmak zorunda kaliyoruz. Çocuklarimiz alip getirmek zorunda kaliyor. Senelerdir bu problem ayni. Bir market istiyoruz. Gebze’nin bütün mahallerine ve köylerine baktigimizda 2’ser 3’er market var. Bu yüzden mahalle halki olarak acil bir market bekliyoruz" diye konustu.



"Burada sadece ekmek alabiliyoruz"

Yillardir market sorunu yasadiklarini kaydeden Aydin Özcan ise "Belediyemizden ve muhtarimizdan sürekli istekte bulunuyoruz. Belediye baskani baska islerle ugrasiyor. Balik restorani ve kafelerle ilgilenip, bir market yapma girisiminde bulunmuyorlar. Burada bir kafemiz vardi yikildi. Onun yerine en azindan bir market yapin mahallemizin ihtiyaçlarini karsilayalim. Bir tuz lazim olsa, et lazim olsa Gebze’ye çikiyoruz. Burada sadece ekmek alabiliyoruz. Baska ihtiyacimiz yok sadece iyi bir market istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA