Karatay Çimenlik Kapali Spor Salonu Hizmete Açildi

Konya’nin merkez Karatay ilçesindeki spor tesislerinin sayisini artirmak ve vatandaslarin daha iyi sartlarda spor yapabilmesini saglamak adina yatirimlara hiz veren Karatay Belediyesi, Çimenlik Mahallesi’ne kazandirdigi Kapali Spor Salonu’nu hizmete açti.

Karatay Çimenlik Kapali Spor Salonu Hizmete Açildi
Spor alanindaki yatirim ve projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesi, ilçeye kazandirdigi Çimenlik Kapali Spor Salonu’nu düzenlenen törenle hizmete açti. Çimenlik Mahallesine kazandirilan Kapali Spor Salonu 8 bin 680 arsa, bin 161 metrekare de insaat alanina sahip. Içerisinde 15’e 28 ebatlarina sahip oyun sahasi, fuaye alani, seyirci tribünü, soyunma odalari, idari bölümler bulunan merkez rakamiyla 21 milyona mal oldu.

“Hayata geçirdigimiz her yatirimimizda sehrimize olan sevdamiz daha da artiyor”

Belediye olarak spora ayri bir önem verdiklerini söyleyen Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca kisa zamanda Karatay’a çok fazla yatirim kazandirdiklarini aktararak, “Karatay’imizi, Konya’mizi ülkemizi bir baska seviyoruz. Yaptigimiz her hizmet her yatirim ve projeyle bu sevdamiz daha da artiyor. Duydugumuz muhabbet katlanan heyecanimiz ve sehrimize olan bu sevdamiz ise bizi daha çok çalismaya ve daha çok üretmeye tesvik ediyor. Karatay’in dört bir tarafina hayata geçirdigimiz projelerle vatandaslarimiza yeni yasam alalari kazandirmaya devam ediyoruz. Basta büyüksehir belediyemiz ve tüm belediyelerimiz ile birlikte Konya’mizi güzellestiriyoruz. Uzak yakin demeden ilçemizin her bir noktasini yenilikçi özgün ve insanimizin faydasina olacak proje ve yatirimlarla donatiyoruz. Karatay Belediyesi olarak sadece fiziki ve alt yapi alaninda degil sosyal kültürel egitim ve spor alanlarinda da önemli hizmetlere imza atiyoruz. Bu alanlarda hayata geçirdigimiz her yatirima gelecege yaptigimiz yatirim gözüyle bakiyoruz. Çünkü ilçemize ve insanimiza yapacagimiz en önemli katkinin çocuklarimizi ve gençlerimizi dogrudan etkileyecegine inaniyoruz. Bu çerçevede Karatay’in ve Konya’nin gelecegini hep birlikte sekillendiriyoruz. Bugüne kadar çocuklarimiz ve gençlerimiz için birçok projeyi hayata geçirdik" diye konustu.



"Son 4 yil içerisinde ilçemize 6 tane egitim tesisi kazandirdik"

Göreve geldiklerinden bugüne kadar son 4 yil içerisinde ilçeye 6 tane egitim tesisi kazandirdiklarini kaydeden Baskan Kilca, "7’ncisinin yapimi devam ediyor. 8’incisinin ise ihalesini yaptik. Okullarimizin çevre düzenlemesinden tutun da okullarimiza ve parklarimiza modern hali sahalarinin yapilmasina; yine okullarimiza kütüphane kurulmasindan sinavlara hazirlanan genç kardeslerimizin ek kaynak ders kitaplarina ve sinav ücretlerinin karsilanmasina kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Yaklasik iki hafta önce belediye tarihimizin en yüksek bütçeli yatirimi olan Karatay Spor Merkezimizin müjdesini vermistik. Çok yakin bir süre içerisinde de Karatay Spor Merkezimizin temelini atacagiz. Konya’miza simdiden hayirli olsun. Gençlerimize ve çocuklarima yönelik projelerimiz elbette bunlarla sinirli degil. Yine geçtigimiz hafta, hemserilerimizle paylastigimiz bir baska projemiz olan Hos Kubbe yükseliyor. Gençlerimizin ve çocuklarimizin hem ders çalisabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylikla erisebilecekleri kubbe alti kütüphanesi bulunacak. Burada ayrica gençler için farkli sosyal etkinlikler de yapilacak. Yine yakin zamanda temellerini attigimiz Engelsiz Yasam Merkezimiz ve Kültür Merkezimizin insaati devam ediyor. Yine Köprübasi Mahallemize de gençlerimiz için bir gençlik merkezi kazandiriyoruz. Merkezin insaati devam ediyor. Kütüphanesiyle, derslikleriyle, spor salanlariyla, atölyeleriyle, konferans salonu ve kafeteryalariyla gençlik merkezimiz yeteneklerini gelistirmek kendi ilgi alanlariyla ilgili bir hobi edinmek ve vakitlerini verimli geçirmek isteyen tüm gençlerimizin ve çocuklarimizin hizmetinde olacak” dedi.



“Gençlerimize verdigim sözü tutmanin mutlulugunu yasiyorum”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, okul ziyaretlerine geldiklerinde talep edilen spor salonu projesini hayata geçirmekten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Bin 161 metrekare insaat alanina sahip 21 milyon liralik maliyetli Çimenlik Kapali Spor Salonumuzu bugün hizmete açiyoruz. Belediye olarak 100. temel atma projemiz olan bu tesisimizde oyun sahamiz, fuaye alanimiz, seyirci, tribünümüz, soyunma odalarimiz ve idari bölümlerimiz bulunuyor. Yeni ve modern bir kapali spor salonu bulunan tesisimiz gençlerimize, ilçemize yakisir bir proje oldu. Buraya geldigimizde okul ziyaretlerimizde hocalarimiza ve genç kardeslerimize buranin yapimi ile ilgili söz vermistim. Verdigim bu sözü bugün burada gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyorum. Inaniyorum ki merkezden ülkemize nice genç sporcular yetisecek. Karatay Belediyesi olarak birçok alanda yapmakta oldugumuz yatirim ve projelerimizle Karatay’imiza ve Konya’miza deger katmaya devam edecegiz. Büyüksehir belediyemiz, merkez ilçe belediyelerimiz, valiligimiz, kaymakamligimiz, teskilatlarimiz, kamu kurum ve kuruluslarimiz ile birlikte hedefimiz amacimiz Konya’miza tüm vatandaslarimiza hizmet etmektir. Bu temennilerle Çimenlik Kapali Spor Salonumuzun Karatay’imiza, Konya’miza hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.



“Çimenlik Kapali Spor Salonu sporcu havuzumuza katki saglayacak”

Konya Il Gençlik ve Spor Müdür Abdurrahman Sahin; Konya’nin her alanda oldugu gibi sporda da örnek sporcularin yetistigi ve örnek spor tesislerinin bulundugu kadim bir sehir olduguna vurgu yapti.

Sahin, “Konya Gençlik Spor Il Müdürlügü olarak belediyelerimizle ortaklasa yapmis oldugumuz çalismalar neticesinde sehrimizde spor yapilabilen alanlari arttirmak çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek spor kulüplerine sporcu kaynagi saglamak toplumda spor kültürünün olusmasina katki sunmak, genç ve yetenekli bireyleri erken yasta kesfetmek sporu tabana yaymak ve gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak ve bireyler arasinda dostluk ve kardeslik bilincinin olusturulmasini saglamak adina çalismalarimiza devam ediyoruz. Kiymetli gençler bu gaye ve hedefler istikamette Karatay Belediyemiz tarafindan yapimi tamamlanan Çimenlik Kapali Spor Salonunun açilis törenini birlikte gerçeklestiriyoruz. Bu salonun hizmete girmesi ile birlikte Konya’mizin sporcu havuzuna yeni sporcular kazandirilacak yeni yetenekler kesfedilerek 2023 Dünya Spor Baskenti Konya’mizin ve ülkemizin spor alt yapisina katki saglanacaktir. Bakanligimiz ile birlikte Konya Valiligimizin, Konya Büyüksehir Belediyemizin Karatay Meram ve Selçuklu Belediyelerimizin il merkezi ve ilçelerde yapmis oldugu sayisiz gençlik ve spor tesisleriyle gençlik ve spor faaliyetlerine öncülük etmesi Konya’mizin sporda marka sehir olmasinda önemli katki sunmustur. Bu katki ve desteklerden dolayi bakanimiza, valimize, milletvekillerimize, büyüksehir belediye baskanimiza ve diger belediye baskanlarimizin sahislarina ve tüm ekibine sükranlarimi arz ediyorum. Açilisini yaptigimiz Çimenlik Kapali Spor Salonunu sehrimize kazandiran Hasan Kilca’ya ve ekibine sükranlarimi arz ediyorum. Spor salonunun okulumuza sporcularimiza ve sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.



“Merkez gençlerin vakitlerini kaliteli geçirmesine katki saglayacak”

Çimenlik Kapali Spor Salonu’nun, gençlerin okul disindaki vakitlerini dogru ve faydali etkinliklerle geçirmelerine katki sunacagina dikkat çeken Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Çimenlik Kapali Spor Salonumuzun Karatay’imiza ve Konya’miza hayirlar getirmesini diledi. Murat Yigit, “Tarih boyunca egitim ve kültür sehri olarak anilan Konya’miz geçmisinden aldigi sorumluluk duygusu içerisinde birbirinden kiymetli egitim hizmetlerinin hayat buldugu bir sehir olmustur. Bu noktada yerel yönetimlerimizin göstermis olduklari irade her türlü takdirin üzerindedir. Büyüksehir belediyemiz basta olmak üzere ilçe belediyelerimizin de ortaya koyduklari örnek belediyecilik anlayisi sehrimizin egitimine de büyük katkilar sunmaktadir. Karatay Belediyesi tarafindan yaptirilan Çimenlik Spor Salonunun da bahçesinde bulundugu Karatay 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisemizin ögrencileri basta olmak üzere çevre mahallelerde bulunan gençlerimize ve sporcularimiza hizmet verecektir. Ümit ediyoruz ki sporun disiplin ve güzel ahlaka yönlendirici etkisi gençlerimizi hayata daha donanimli ve güzel bir sekilde hazirlayacaktir. Bu anlamli hizmete vesile olan Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya ve ekibine gönülden tesekkürlerimi sunuyorum. Inaniyorum ki kendilerinin destekleriyle yükselen ve ivme kazanan Karatay’daki egitim ögretim, her geçen gün çok daha iyi bir konuma gelecektir. Gençlerimizin okul disindaki vakitlerini dogru ve faydali etkinliklerle geçirmelerine katki sunacaktir. Çimenlik Kapali Spor Salonumuzun Karatay’imiza ve Konya’miza hayirlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gençlerimizin her süreçlerinde yanlarinda oluyoruz”

Tesisin Konya’ya hayirli olmasini dileyen Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus; Konya belediyelerinin hizmette yaristiklarini söyledi.

Baskan Kavus, “Yatirim çocuklarimiz ve gençlerimizi hem de gelecegin büyüklerinin yetismesine katki saglayan bir yatirim oldu. Merkezde dört belediye olarak çocuklarimizin ana sinifindan baslayarak üniversiteyi bitirinceye kadarki tüm süreçlerinde yanlarinda oluyoruz. Milli Egitim ve Gençlik Spor Müdürlügümüzle her türlü destegi vermek için yarisiyoruz. Bundan sonrada çocuklarimizin yetismesi adina kendi üzerimize düsende kanunda bize verilen vazifelerden daha da fazlasini yaparak gelecegimizi kurtarmak ve bugüne sahip çikmak adina elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edecegiz. Konya Belediyeleri olarak hizmette yarismaya devam edecegiz. Bu tesiste emegi geçen basta Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’yi ve tüm ekibini tebrik ediyorum” dedi.



“Türkiye Yüzyilini gençlerle birlikte insa edecegiz”

Türkiye Yüzyil’ini gençlerle birlikte insa edeceklerini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Konya belediyeleri olarak gençlerin gelecegi için üzerlerine düsen sorumluklari yerine getirmeye çalistiklarini ifade etti.

Baskan Pekyatirmaci, Konya belediyeleri olarak toplumun her kesimine hitap edecek isler yaptiklarini söyleyerek, “Belediyeler olarak sadece alt yapi hizmetleri degil egitimden sagliga, spora kültüre varincaya kadar her alanda üzerimize düsen vazifeyi yerine getiriyoruz. Bu güzel eserin meydana gelmesinde emegi geçen basta Karatay Belediye Baskanimiz olmak üzere tüm çalisma ekibine, milli egitim müdürümüze, gençlik spor il müdürümüze özellikle tesekkür ediyorum. Gençlerimiz için ne yapsak azdir. Onlarin her alanda kendilerini gelistirebilmeleri ve ifade edebilmeleri bizim için önemli. Onun için insallah bu tesis gençlerimiz spor alaninda kendilerini gelistirmeleri yolunda çok önemli bir hizmeti yerine getirecek. Gençlerimiz bu güzel tesis de çok güzel vakit geçirecekler. Türkiye Yüzyilini biz gençlerimizle birlikte insa edecegiz. Degerli baskanimiza Kartay’imiza yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Belediye baskanlarimiz imkanlarini seferber ediyorlar”

Çimenlik Kapali Spor Salonu basta ögrencilerimize ve ilçemize hayirli olsun diyen AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, “Baskanimiz Karatay’imiza her gün güzel isler yapiyor. Allah kendisinden razi olsun. Çagin gençligi dönemin ihtiyaçlarini karsilayacak donanimla yürür. Hocalarimizin degerli milli egitim yöneticilerimizin kiymetli bakanlarimizin buradaki emegi büyük. Karatay Belediye Baskanimizin sahsinda tüm ekibine emegi geçen herkese sükranlarimi arz ediyorum. Sehrimiz her alanda büyüyor. Basta büyüksehir belediye baskanimiz olmak üzere merkez ilçe belediye baskanlarimiz ve diger belediye baskanlarimiz da ilçelerini en iyiye tasimak için ellerindeki imkanlari seferber ediyorlar. Cumhurbaskanimizin liderliginde milletçe gelecege güçlü adimlarla yürüyoruz. Bu düsüncelerle spor salonunun hem okulumuza hem mahallemize hem de ilçemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Yapilan yatirimlar gençlerin gelecegi için”

Karatay’da yeni bir açilista yine beraber olmaktan mutluluk duyduklarini belirten Karatay Kaymakami Yavuz Güner; Çimenlik Kapali Spor Salonun ögrencilerin basarilarina katki saglayacagina vurgu yapti.

Kaymakam Güner, “Ilçemizde yeni bir spor tesisinin açilisi için yine bir aradayiz. Tesisimizin öglencilerimize ve okulumuza hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum. Okul binamizin yaninda kütüphanesinin, spor tesisinin ve oyun gruplarinin olmasi bizleri ziyadesiyle sevindirmekte ve ögrencilerimizin basarilarina daha fazla katki sunacagi inanciyla bizleri ümitlendirmektedir. Bu hedefle degerli ögrencilerimizden beklentimiz; bu imkanlari en iyi sekilde degerlendirerek basarilarinizin artmasidir. Yapilan bütün yatirimlarimizla amacimiz; ögrencilerimizin daha iyi bir egitim alabilmesini saglamaktir. Bu spor tesisinin okulumuza kazandirmasini saglayan basta Belediye Baskanimiz Hasan Kilca olmak üzere Milli Egitim Müdürlügümüze sükranlarimizi sunuyor ve emegi geçen herkese tesekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandi.

“Tesisten Konya’nin spor sehri kimligine katki saglayacak gençler yetisecek”

Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Çimenlik kapali Spor Salonu ile Konya’nin spor sehri kimligine bir yatirim daha eklendigini dile getirerek, “Konya modeli belediyecilik anlayisi ile gençlerimiz için atilan her adimi aslinda ülkemizin yarinlarina atilacak saglam adimlar olarak görüyoruz. Ülkemiz parlak bir gelecege güçlü bir sekilde yürürken üretimde, sporda, sanatta ve saglikta kisaca her alanda büyük basarilar yakaliyor ve bu konudaki en büyük gücünü de gençlerimizden aliyor. Milli ve manevi duygularla yetismis, çaliskan ve ferasetli gençlerimizin her biriyle gurur duyuyoruz. Her bir gencimizi parlak bir istikbale ulastirmak için büyük bir kararlilikla çalisiyoruz. Bu çalismalarimizi hayata geçirirken Karatay belediyemiz ve tüm ilçe belediyelerimiz ile ele ele veriyor sehrimizi her alanda güçlendirmek için koordineli çalismalarimiza devam ediyoruz. Özellikle spor alaninda attigimiz güçlü adimlarla Konya hem Islami Dayanisma Oyunlari’na ev sahipligi yapmis hem de 2023 dünya spor baskenti olma unvanini kazanmistir. Bugün açilisini yaptigimiz Çimenlik kapali Spor Salonu ile de Konya’nin spor sehri kimligine bir yatirim daha eklenmis oldu. Bu tesiste eminim ki birçok basarili genç yetisecek sehrimizin ve ülkemizin gururu olacaktir. Bu önemli eseri sehrimize kazandiran Karatay belediye baskanimiz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Protokol konusmalarin ardindan Karatay Belediyesi tarafindan Çimenlik Mahallesi’ne kazandirilan Çimenlik Kapali Spor Salonu’nun açilisi dualarin ardindan gerçeklestirildi.

Öte yandan merkezin temel atma programina; AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Konya Sube Baskani Murat Dönmez, Karatay Belediye Baskan Yardimcilari, birim müdürleri, muhtarlar ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA