Gemlik Belediyesi'nden Ecdada Saygi

Gemlik Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü tarafindan gelistirilen projeyle 101 yil önce Gemlik’in düsman isgalinde sehit düsen Yüzbasi Eyüpsultanli Cemal, Imam Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’nin kabirlerinin bulundugu sehitlik alani yenilenirken, Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan projenin yapim asamalariyla ilgili bilgi verdi.

Gemlik Belediyesi'nden Ecdada Saygi
Yillar geçtikçe deforme olan ve çökmeler meydana gelen sehitlikte uzman ekipler tarafindan temizleme, kitabeleri yenileme, çöken kisimlari düzeltme ve peyzaj düzenlenmesi gibi islemler yapilacak. Çalismalarinin yaklasik üç hafta sürmesi bekleniyor.

Baskan Sertaslan, “Sehitlerimizin sanina yakisir hale getirecegiz”

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan yillar geçtikçe sehitligin içerisinde bulunan kabirlerde deformeler, çökmeler ve çesitli bozulmalar meydana geldigini ifade ederken, Gemlik Belediyesi’nin uzun ugraslar sonucu ortaya çikarttigi ve yetkili kurumlardan izinlerini aldigi projeyle Emetullah Hatun camisinin yan tarafinda bulunan sehitlikte mezar taslarinin temizlenecegini, eksik olan parçalarin tamamlanacagini, kitabelerdeki bozulmalarinin ortadan kaldirilacagini, peyzaj çalismalarinin yapilacagini ve çöken kisimlarin yükseltilecegini belirtti.

Baskan Sertaslan, “Bu güzel ilçeyi bizlere yurt yapmak için canlarini ortaya koyan ecdadimiz için ne yapsak azdir. Ilçemizin isgali sirasinda sehit olan Yüzbasi Cemal, Imam Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’nin kabirlerinin bulundugu bu alani sehitlerimizin sanina yakisir hale getirecegiz. Ülkemizin kurulusundan bu yana vatan için canini veren sehitlerimize, milli mücadele kahramanlarimiza ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Ayrica Baskan Sertaslan buradaki çalismalarinin bitmesinin ardindan Balikpazari Mahallesi’nde bulunan ve 1800’lü yillarin sonlarina dogru yapilan avariz vakfi çesmesini de tekrardan Gemlik’e kazandiracaklarinin müjdesini verdi.
Kaynak: İHA