Erzurumlularin Vazgeçemedigi Çesme

Erzurum-Pasinler Yolu üzerinde bulunan Pasa Pinari, yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte yine vatandaslarin akinina ugradi.

Erzurumlularin Vazgeçemedigi Çesme
Erzurum sehir merkezindeki bir çok tarihi çesme ve sulari muhafaza edilmeye devam ediliyor. Suyu ve havasi ile anilan Erzurum’da, vatandaslari Ramazan Ayinda akin akin geldikleri Pasa Pinari bu günlerde yine ilgi odagi oldu. Ramazan Ayinda bazen saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalan vatandaslar bunu bir gelenek ve sohbet konusu olarak degerlendiriyor. Hazir sularin fiyatindan midir yoksa bu çesmenin suyunun tadindan midir bilinmez. Ama Pasinler Yolu üzerindeki Pasa Pinari Çesmesi’nden su içmek ya da kaplariyla gelip su almak isteyen vatandaslar hem epey bir yol kat etmek hem de kuyrukta beklemek zorunda. Erzurumlular ya da buradan su içmeyi aliskanlik haline getirenler çesmeden vazgeçemiyorlar. Araçlari ile birlikte onlarca su bidonu ile Pasa Pinari’na gelen kimi vatandaslar özellikle ailelerindeki yaslilarin buradaki sudan baska su ve çay tüketmediklerini ifade ediyorlar.

Özellikle trafik açisindan yogun olan Erzurum-Pasinler yolu üzerinden geçenlerin mutlaka bu sudan içtikleri söyleyen Emrullah Önalan, “Bir çok insan için buradaki suyu içmek aliskanlik hatta vazgeçilmez olmus. Pasa Pinari suyunun en büyük özelligi dogal ve berrak olmasidir. Dagdan eriyen kar sulari ve yer alti kaynagi olan dogal bir su. Yetkililerin de vatandaslar tarafindan bu kadar ragbet edilen bir su kaynagini saglik açisindan sik sik kontrol etmesi gerektigine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA