Cibuti-Etiyopya Alim Heyeti Bulusmalari Gaziantep'te Basladi

Türkiye ve Gaziantep’in Afrika ülkelerine olan ihracatini arttirmayi hedefleyen Cibuti-Etiyopya Alim Heyeti Bulusmalari, Gaziantep’te basladi.

Cibuti-Etiyopya Alim Heyeti Bulusmalari Gaziantep'te Basladi
Türkiye ihracati için büyük önem tasiyan ve yeni Pazar arayislarinda hedef kita olarak belirlenen Afrika’nin önemli ülkeleri arasinda yer alan Cibutili ve Etiyopyali is insanlari Gaziantep’teki is insanlari ile bulustu. Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri Hizmet Binasi’nda yapilan Cibuti-Etiyopya Alim Heyeti Bulusmalarinda bölgeden gelen 40 sirketin temsilcisi ile 250’ye yakin ihracatçi bir araya gelerek ikili görüsmelere basladi.



"Afrika’dan gelen 40 sirketin temsilcisini 250’ye yakin ihracatçimizla bulusturuyoruz"

Türkiye’den ve Gaziantep’ten Afrika ülkeleri Cibuti-Etiyopya olan ticareti hacmini arttirmayi hedeflediklerini ve bu nedenle Cibuti-Etiyopya Alim Heyeti Bulusmalarini organize ettiklerini ifade eden Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu, "Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamullerinde yani temel gida ürünlerimizde Afrika bölgesini hedef olarak aldik. Bu bölgeye baktigimiz zaman özellikle Etiyopya ve Cibuti bölgesinde temel gida ürünlerine yogun bir talep oldugunu gördük. Bu çerçevede bizler de bir heyet olusturduk ve heyetimizi Cibuti ve Etiyopya bölgesine gönderdik. Bölgede bir haftalik kesifler ve görüsmeler yapildi. Dünyanin her tarafindan Afrika’ya gida ihracati yapiliyor. Bizler de buralarda yaptigimiz görüsmelerle bir alim heyeti alma karari aldik. 40 sirketin temsilcisini buraya getirdik. Bölgenin ihracatçilariyla görüstürüyoruz. 250’ye yakin ihracatçimiz geldi ve ikili görüsme yapacaklar. Bizim için ve bölgemiz için çok büyük katma deger katacak diye düsünüyorum" dedi.



"Var olan ticari iliskilerimizin daha da güçlenecegine inaniyorum"

Cibuti heyeti adina konusan is insani Moussa Dawele, "Türkiye bizim için kiymetli bir pazar. Gaziantep ise çalisma yürüttügümüz önemli bir kentimiz. Bugün burada hazir var olan ticari iliskilerimizin daha da güçlenecegine inaniyorum. Buraya gelen Cibuti ve Etiyopya’li is insanlari ülkelerine yeni ticaretler ve dostluklarla geri dönerler" ifadelerini kullandi.

"Toplantinin herkes için firsat olmasini temenni ediyorum"

Etiyopya heyeti adina açiklamalarda bulunan Anemaw Alemu Delele ise "Bu misafirperverlik ve Gaziantep’te olusturulan ticaret ziyareti için tesekkür ediyorum. Bugün bu burada is birligi yapma firsati bulduk. Bu toplantinin herkes için firsat olmasini temenni ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA