Aliaga Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Toplantisi Yapildi

Aliaga Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Toplantisi, Belediye Baskani Serkan Acar yönetiminde gerçeklestirildi.

Aliaga Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Toplantisi Yapildi
Belediye Meclis Salonu’nda 2 ve 5 Mayis 2023 tarihli meclis tutanaginin okunup onaylanmasiyla baslayan toplanti 12 maddenin meclis üyelerinin görüsüne sunulmasiyla devam etti.

Baskanliktan gelen önergeler çerçevesinde yer alan 1 ve 3. maddeler Imar Komisyonu’na, 4 ve 6. maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 2 ve 5. maddeler Imar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 7. madde oy birligiyle kabul edildi.

Yeni Mahalle ve Yeni Sakran mahallelerinin 5393 sayili Belediye Kanununun 9. maddesine göre bölünüp, sinirlarinin belirlenerek, bölünen mahallelere isim verilmesini içeren madde meclis üyelerince Imar Komisyonu’na havale edildi.

Aliaga’ya yapilmasi planlanan FIFA standartlarinda 8 bin kisilik yeni stadyum projesi için Fen Isleri Müdürlügü’ne 300 milyon TL ek bütçe yapilmasini içeren madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Aliaga Belediyesi tarafindan hizmete açilacak olan Aliaga Hipoterapi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalisacak personelin egitimi, merkezdeki hizmetlerin yürütülmesine iliskin danismanlik destegi alinmasi hususlarinda protokol imzalamak, gerekli is ve islemleri yürütmesi amaciyla Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a yetki verilmesi hususunu içeren madde oy birligiyle kabul edildi.

Baskanliktan gelen önergelerin oylanmasinin ardindan Komisyondan Gelen Raporlarin oylanmasina geçildi. Komisyondan gelen 5 maddenin tamaminin komisyonlardan geldigi sekliyle kabulüne oy birligiyle karar verildi.



Ikinci Birlesim Cuma günü yapilacak

Haziran Meclisi Olagan Toplantisi, ikinci birlesimin 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 18.00’de yapilmasina karar verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA