Yalova'da Ögrencilerden 'Geri Dönüsüm Muhtesem Olacak Defilesi'

Yalova Belediyesi tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen Yalova Ekofest, renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalde minik ögrencilerin atik malzemelerden yapilan kiyafetlerle gerçeklestirdigi “Geri Dönüsüm Muhtesem Olacak Defilesi” büyük begeni topladi.

Yalova'da Ögrencilerden 'Geri Dönüsüm Muhtesem Olacak Defilesi'
Yalova Ekofest bu yil "Sürdürülebilir sehir Yalova" temasiyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestiriliyor. Festival çerçevesinde Maresal Fevzi Çakmak Ilkokulu ögrencilerinin “Geri Dönüsüm Muhtesem Olacak Defilesi” ilgiyle takip edildi. Su sisesi kapagindan plastik posetlere, birçok atik malzemeden yapilan elbiseler minik ögrenciler tarafindan begeniye sunuldu. Geri Dönüsüm Muhtesem Olacak Defilesi’nde atik ürünlerden bir çok kostüm yapan ögrenciler, defilede geri dönüsümün önemine dikkati çekti.

Ekomat Projesi’yle ilgili tanitimlarin yapildigi festivalde cam ve metallerin geri dönüsümü üzerine kurulan otomatlara en çok kullanan kisiler ve isletmelere hediye takdim edildi.

Belediye temizlik teknesi tanitildi

Öte yandan, festival çerçevesinde Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, belediye bünyesine yeni katilan ve kiyi temizliginde kullanilacak tekneyi tanitti. Burada açiklamada bulunan Tutuk, "Fileleri derelerden gelen çöpler denize ulasmasin diye dere agizlarina dösüyoruz. Bunun için de bir tekneye ihtiyacimiz vardi. 123 kilometre denize sahili olan Yalova’nin bir teknesi dahi yoktu. Bu ilk teknemiz 5,5 metre biraz küçük ama ileride daha büyüklerini de Yalova’ya kazandiracagiz. Halkimiza da faydasi olacagi, belki Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’nün kullanacagi, temizlik için kiyilarda kullanacagimiz bir tekneyi daha kazandirmis olduk Yalova’miza, belediyemize halkimiza" dedi.

Etkinlige Vali Muammer Erol, Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel’in yani sira kurum müdürleri de katildi.

Kaynak: İHA