Van Gölü Sahilinde Temiz Bir Çevre Için Kitap Okudular

Van Gölü sahilinde bir araya gelen yüzlerce ögrenci, temiz bir çevre için kitap okudu.

Van Gölü Sahilinde Temiz Bir Çevre Için Kitap Okudular
Dünya Çevre Günü, tüm ülkede oldugu gibi Van’da da çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi organizasyonu ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ile Il Milli Egitim Müdürlügünün ortak çalismasi çerçevesinde kitap okuma etkinligi düzenlendi.

Dip çamuru çalismalarinin oldugu Yasar Kemal Parki’nda bir araya gelen yüzlerce çocuk, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci ve kurum amirlerinin de katilimiyla 5 dakika boyunca kitap okudu.

Etkinligin ardindan bir açiklamada bulunan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, kitap okumayi çok önemsedigini ifade ederek, “Insanlarin kendilerini gelistirmeleri, merak etmeleri ve gelisen dünyaya ayak uydurmalari lazim. Özellikle ögrencilerin çok kitap okumalari lazim. Kitap okumayi seven, kitabi seven, okuma faaliyetlerini destekleyen bir vali olarak da kitap adina Van’da çok güzel isler yapiyoruz. Yaklasik 2 milyon kitabi ögrencilerimizle bulusturduk. 13 ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi yapiyoruz. Bunun yaninda yeni bir halk kütüphanesi ve büyük bir çocuk kütüphanesi yapiyoruz. 250’ye yakin da çocuk ve bebek kütüphanesi yaptik. Yine okullarimizda her gün bir saatlik kitap okuma saati ilan ettik ve bu faaliyeti destekledik. Bu faaliyetlerin gerçeklestirilmesinde katkisi olan ögretmenlerimizi ve egitim teskilatima tesekkür ediyorum. Kitap okuma faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Van’i özellikle okul kütüphanelerinin zenginligi açisindan Türkiye’nin en zengin ve en çesitli kitaplarinin oldugu il haline getirecegiz” dedi.

Daha önce düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam eden program, sergi alaninin gezilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Etkinlige vali yardimcilari, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Tevke, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ali Kemal Atli, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, kurum amirleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA