Samsun Büyüksehir Tüm Ekiplerle Sahada

Samsun’da son iki gündür etkisini artiran siddetli saganak yagis sel felaketine neden olurken Büyüksehir Belediyesi, tüm personel ve ekipmanlariyla afet nedeniyle yasanan olumsuz durumlara aninda ve hizli müdahalede bulundu.

Samsun Büyüksehir Tüm Ekiplerle Sahada
Samsun il genelinde son iki gündür etkisini artiran siddetli saganak yagis Ladik ilçesinde ve kent merkezinde sel felaketine neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün tahminleri dogrultusunda yapilan sel uyarilari üzerine önceden gerekli tedbirlerini alan ve tüm ekiplerini hazir halde tutan Büyüksehir Belediyesi, yasanan olaylara aninda müdahale etti.

Ladik’te metrekareye 97 kilo yagis düstü

Ladik ilçesinde son 24 saatte metrekareye 97.33 kilogram yagis düserken sel sulari taskinlara sebep oldu. Siddeti yagisin ilk anindan itibaren teyakkuza geçen Samsun Büyüksehir Belediyesi ekipleri bölgede hizli bir çalisma baslatti. Ilçe merkezi ve kirsal mahallelerden gelen ihbarlara Samsun Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ile Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri hizla intikal etti. Taskin olan noktalarda is makinalariyla çalisma yapilirken su baskinlari olusan evlerde ise sel sulari vidanjörlerle tahliye edildi. Ayrica evlerinde mahsur kalan 4 vatandas ise is makinalari ile kurtarildi.

Tüm ekipler sahada

Öte yandan bu gece kent merkezinde etkili olan siddetli saganak yagis sele neden olurken Samsun Büyüksehir Belediyesi ekipleri her noktada aninda çalismalara basladi.

Son 24 saatte kent merkezinde metrekareye 40 kilogram yagis düserken Ilkadim, Atakum, Canik ve Tekkeköy’de kisa sürede yogun miktarda yagan yagmur toprak kaymasi ve zeminde çökmelere neden oldu. Bu noktalarda gerekli tedbirleri alan Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri ilgili kamu kurumlariyla is birligi halinde hizli bir çalisma yürüttü.

Tahliye noktalari tikandi

Ayrica sel sularinin tasidigi malzemelerin tahliye noktalarini tikamasiyla meydana gelen su baskinlarina SASKI ekipleri de hizla müdahale etti. Alanda Büyüksehir Belediyesi’nin traktör kepçe, lastikli yükleyici, greyder, mini yükleyici, lastikli ve paletli ekskavatör olmak üzere toplam 68 is makinesi, 28 kamyon, 4 traktör beko, 30 pick up, 2 itfaiye araci, 13 su pompasi, 5 dalgiç pompasi, 26 araç, 17 vidanjör, 11 su tankeri, 8 kombine ile toplam 372 personelin görev yaptigi belirtildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi gerek kent merkezi gerek ilçelerde olumsuz durumlar görülen bölgelerde bir yandan çalismalarini sürdürürken riskli alanlarda da tedbir almaya devam ediyor. Taskin riskine karsi il merkezi ve ilçelerdeki akarsu yataklarinda siddetli sel sularinin yüksek kesimlerden asagiya tasidigi agaç ve benzeri malzemelerle tikanma ihtimaline karsi çalisma yapiyor.
Kaynak: İHA