Deprem Magduru Hayvanlari Gönüllü Olarak Tedavi Ediyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bir veterinerlik ögrencisi, Hatay’da enkazdan çikarilan hasta kedi ve köpekleri gönüllü olarak tedavi ederek yasamlarina dokunuyor.

Deprem Magduru Hayvanlari Gönüllü Olarak Tedavi Ediyor
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras depremleri 11 ilde insanlar gibi hayvanlari da etkiledi. Birçok kurum ve kurulus gibi gönüllü vatandaslar da deprem bölgelerinde görev aldi. Halen görevlerini sürdürenler hem insanlarin hem de diger canlilarin hayatlarina dokunmaya devam ediyor. Veterinerlik Fakültesi 4’üncü sinif ögrencisi Alper Cem Köprücü de bu gönüllülerden biri oldu. Deprem sonrasi egitim gördügü Istanbul’dan memleketi Sivas’a gitmek yerine Hatay’in Samandag ilçesine gelen Köprücü, sahipli ya da sahipsiz, enkazdan çikan veya kaybolduktan sonra getirilen evcil hayvanlarin tedavi ile bakimlari için gönüller tarafindan olusturan klinikte görev aldi. Halen klinikte tek basina tedavi çalismalar yapan Köprücü 4 ayda 600 kedi ve köpek tedavisi yapti. Köprücü, daha önce barinaklarda gönüllü olarak çalisma yaptigini, su anda deprem bölgesinde 4 aydir gönüllü olarak görev aldigini ifade etti.

Veterinerlik ögrencisi Alper Cem Köprücü, "Depremin ilk zamanlari enkazlardan hayvan çikardik. Enkazdan çikan hayvan dogal olarak çok yaraliydi ve enfeksiyon kapanlar vardi zorlu tedaviden geçtiler. Hocalarim destegi ve kendi ögrendigim bilgiler ile 600’den fazla kedi ve köpege tedavi yaptim. Bu hayvanlarimizin birçogunu sagligina kavusturduk ve kavusturmaya devam ediyoruz. Bazi gönüllülerden ilaç ve alet destegi geliyor. Bu gelen alet ve ilaçlar ile hayvanlarimizi sagligina kavusturmaya çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA