Yenimahalle Belediyesi Nazim'i Evinde Andi

Yenimahalle Belediyesi, Nazim Hikmet Ran’i ölümünün 60’inci yildönümünde adini tasiyan Nazim Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla andi.

Yenimahalle Belediyesi Nazim'i Evinde Andi
Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in ev sahipliginde düzenlenen programda; Türk müziginin sevilen sesi Sema Moritz, yazar Nazim Hikmet’in dizelerinden sarkilar seslendirirken, siirleri usta oyuncu, cesaret elçisi Derya Alabora seslendirdi. Programa; Baskan Yasar’in yani sira Yenimahalle Belediye Baskan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Baskan Yardimcisi Yasar Neslihanoglu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



"Nazim Hikmet, yüregi güzel bir adamdir"

Programda konusma yapan Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Nazim Hikmet, yüregi güzel bir adam. Memleketini, insanini dert edinmis, suya sabuna dokunmayi tercih etmis, tüm çektigi acilara ragmen kral çiplak demeyi de kendine düstur edinmis bir insandir. En güzel ask ve hasret dizelerinin sahibi Nazim hikmet, ayni zamanda mahpuslugu, zindanlari, sürgünleri de göze alabilmeyi basarmis, ikiyüzlü olmayi reddetmis bir insandir" diyerek, "Hep o özlemini ve hasretini çektigi bir köyde çinar agacinin dibine gömülmeyi hayal ederek ölmüs yaban topraklara gömülmüs. Ne yapmis siir yazmis, fikirlerini düsüncelerini yazmis. Ne hissediyorsa ne düsünüyorsa onu yazmis. Suçu bu” ifadelerini kullandi.

"Bu memleket bizim"

Nazim Hikmet’in memleket sevdalisi oldugunu da ifade eden Yasar, “Nazim Hikmet, bu topraklara, bu topragin insanina sevdali bir adamdi. Eserlerinin birçogunu memleket tutkusuyla yazdi. Nazim Hikmet’in de dedigi gibi ‘Bu memleket bizim’ tüm renkleriyle tüm farkliliklariyla, eksiklikleri fazlaliklariyla, güzellikleri ve çirkinlikleri ile bizim” diye konustu.



Sarkilar, siirler Nazim Hikmet için söylendi

Nazim Hikmet’in unutulmaz eserlerinin edebiyat ve müzikseverler ile bulustugu programda “Kiz çocugu”, “Herkes gibi”, “Tahirle Zühre meselesi”, “Ceviz agaci” gibi birbirinden güzel sarkilar yorumlanirken birbirinden güzel siirler de hep bir agizdan okundu. “Ceviz agaci” sarkisini tüm konuklarla birlikte söyleyen Sema Moritz ve Derya Alabora’ya Baskan Fethi Yasar da sahneye çikarak eslik etti.
Kaynak: İHA