LGS Adaylari Içerde Aileleri Disarida Ter Döküyor

Yurt genelinde oldugu gibi Kocaeli’de de LGS heyecani yasandi. Ögrenciler siniflarda, aileleri ise disarda ter döktü.

LGS Adaylari Içerde Aileleri Disarida Ter Döküyor
Milli Egitim Bakanligi tarafindan 8’inci sinif ögrencilerine yönelik Liselere Geçis Sistemi (LGS) merkezi sinavi basladi.

Saat 09.30 ve 11.30’da iki oturum halinde gerçeklestirilecek sinav için ögrenciler sabahin erken saatlerinde okullara gelerek yerlerini aldi. 28 Haziran Ortaokulunda sinava giren çocuklarin heyecanina aileleri de ortak oldu.

Sözel oturumda, ögrencilere Türkçe, inkilap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabanci dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. Ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru ve 80 dakika süre verilecek. Iki oturum arasindaki 45 dakikalik sürede ögrenciler, ihtiyaçlarini giderebilecek.

"Gece geç saatlerde uyudu, çok stresliydi"

Oglunun çok çabalayip emek verdigini ifade eden Sadiye Güngör, "Rabbim emeklerini bosa çikarmasin, gelirken çok heyecanliydi. Gece geç saatlerde uyudu, çok stresliydi. Iyi olmaya çalisiyoruz, bizde çok stresliyiz çok heyecanliyiz. Önceligi fen lisesi çok istiyor, çok çabaladi. Fen lisesi olmazsa Anadolu lisesi istiyoruz” dedi.



"Belli etmemeye çalisti ama heyecanliydi"

Oglu gibi kendi de stresli oldugunu belirten Sevgi Küçük, “Süreç zorluydu. Ülkemiz deprem yasadigi için çocuklar da bundan çok etkiledi. Çok kosturdular, çok çabaladilar, emek verdiler. Oglum biraz içine kapanik bir çocuk oldugu için pek belli etmemeye çalisti ama heyecanliydi. Bizde ailesi olarak çok heyecanlandik. Hatta hiç uyumadik” diye konustu.

Kaynak: İHA