Edirne'de LGS Sinavina Girecek Ögrenci Açiklamasi 'Hocam Ben Kimligimi Almayi Unuttum'

Edirne’de 8. sinif ögrencilerine yönelik Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi basladi. Kimligini yanina almayi unutan ögrenciler ise sinava yetismek için büyük çaba harcadi.

Edirne'de LGS Sinavina Girecek Ögrenci Açiklamasi 'Hocam Ben Kimligimi Almayi Unuttum'
Sabah erken saatlerden itibaren velileriyle okul önüne gelen ögrencilerin heyecanlari gözlerinden okundu. Saat 9.30’da baslayan sinav için ögrenciler 9.00’da okullara alinmaya baslandi. Sinav salonlarinin yolunu tutan ögrenciler ter dökerken, çok sayida veli de okulun bahçesinde çocuklari kadar heyecanli saatler geçirdi. Kimligini yanina almayi unutan ögrenciler ise sinava yetismek için depar atti.

“Veliler daha heyecanli”

8’inci sinif ögrencileri için düzenlenen sinavda adaylar sorulari çözmek için ter dökerken veliler de okul bahçesinde heyecanla çocuklarinin çikmasini bekledi.

Kizinin LGS sinavina iyi hazirlandigini anlatan anne Aydan Avci, "Herkes gibi bizlerde heyecanliyiz. Insallah basarili olurlar ve emekleri bosa gitmez. Çok fazla derslerine çalisti. Bu ilk sinavimiz. Okulda girdikleri sinavlar farkli oluyor. Bütün çocuklara basarilar dileriz" dedi.



“Ben onlardan daha çok heyecanliyim”

Okul önünde bekleyen ögrenci velilerinden Akin Ayyilmaz da, "Ben onlardan daha çok heyecanliyim. Basarili olmasini bekliyorum. Ilk sinav heyecanimizi yasiyoruz" diye konustu.



“Dua ettim”

Okulun bahçesinde bekleyen velilerden anne Canan Dönmez ise ‘’Kizim 8. sinif ögrencisi bu okulda okuyordu. Bugün LGS sinavina giriyor insallah daha iyi olur. Her sey hepsi için güzel olsun. Dua ettim. Istedikleri yere gelsinler diledim. Biraz heyecanliydi" seklinde konustu.

Baba Sami Dönmez ise, " olarak hepsine basarilar diliyorum. Allah torunuma saglikli günler versin bunu diliyorum" ifadelerini kullandi.

Sinav iki oturum halinde yapilacak

Ilk oturumun sözel olarak gerçeklestirilecegi sinavda ögrencilere bu kategoride Türkçe, Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabanci dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanitlama süresi verildi.

Saat 11.30’da baslayacak matematik ve fen bilimlerinde toplam 40 soru yöneltilirken sayisal oturumda ise ögrencilere 80 dakika süre verildi.

Merkezi sinav sonuçlari 26 Haziran’da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Ögrencilere sinav sonuç belgesi bu yil posta yoluyla gönderilmeyecek.
Kaynak: İHA