Alanya Turizm Ve Sanati Doya Doya Yasamaya Devam Ediyor

Bu yil 21.’si düzenlenen Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’ne ikinci gününde de ziyaretçiler yogun ilgi gösterdi. Gündüz saatlerinde festival alanindaki sergileri, yöresel stantlarini ziyaret eden yerli ve yabanci misafirler aksam da Tan Tasçi konseriyle unutulmaz anlar yasadi.

Alanya Turizm Ve Sanati Doya Doya Yasamaya Devam Ediyor
Türkiye’de turizmin gözde ilçeleri arasinda yer alan Alanya’da 21. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali heyecani sürüyor. Festivalin ikinci gününde ziyaretçiler stantlari gezip bölge halkinin açtigi yöresel ürün stantlari ile Türk Cumhuriyetleri Otaglari’nin sergi ve stantlarini gezdi. Turizm ve sanat söleninin doya doya yasandigi festivalde, Cumhuriyet’in 100. Yilina özel, festival meydanindaki otag çadiri, sergi sokagi ve Kizilkule’de 11 ayri sergi düzenlendi.

Sergilerin açilisini Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel gerçeklestirirken, en çok dikkat çeken sergilerden ’Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Eser’, yerli ve yabanci misafirlerin begenisini topladi.

“Bu tür eserler sergiledikçe deger kazaniyor”

Festivalin konsepti çerçevesinde hareket ve renkliliginin devam ettigini aktaran Adem Murat Yücel, “Alanya’mizin en güzel degerlerinden biri olan Kizilkule’nin içerisinde sergimizi açtik. Buradaki vatnadaslarimizi sergilerimize bekliyoruz. Bu tür eserler sergilendikçe deger kazaniyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz” dedi.



“Hem tanitim hem ticaret yapiyoruz”

Festival alaninda stant açan ev hanimlari da, organizasyondan dolayi belediyeye tesekkür ettiler. Ev hanimlarindan Ayse Çölemen, hava sartlarinin kötü olmasina ragmen katilimin yüksek olmasini memnuniyet verici olarak görürken, bir diger ev hanimi Zahide Sevindi Yenilmez de “Özellikle ev hanimlarina katkisi oluyor. Ürünlerimizi evimizde hazirlayip buraya getiriyoruz. Hem tanitim hem ticaret. Baskanimizdan Allah razi olsun" ifadelerini kullandi.

Panelde ’Kibris’ konusuldu

Yine festival çerçevesinde Alanya Kültür Merkezi’nde ’Dilde, Fikirde, Iste Birlik: Türk Dünyasinin Tarihi Önemi’ adli panel düzenlendi.

Oturum baskanligini Doç. Dr. Himmet Büke’nin gerçeklestirdigi ve Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler ile Doç. Dr. Ergenekon Savrun’un konusmaci olarak yer aldigi panelde, genel olarak Kibris konusu ve Kibris’in Türk ve Dünya tarihindeki önemi konusuldu. Panel yaklasik 2 saat sürdü.

Tan Tasçi binlerce kisiye romantik dakikalar yasatti

Aksam saat 22.00’da ise ünlü sanatçi Tan Tasçi sahne aldi. Müzik camiasinin romantik prensi olarak bilinen sanatçi, alandaki binlerce kisiyi slow sarkilariyla önce romantik dakikalar yasatti, ardindan hareketli sar8kilariyla costurdu.

Tasçi’ya konser sonunda Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel tarafindan hediyeler takdim edildi, son olarak da meydandaki kalabalikla birlikte öz çekim yapildi.
Kaynak: İHA