Ikinci El Oto Piyasasi Durgun

Samsun’da seçimden sonra hareketlenmesi beklenen ikinci el otomobil piyasasinda durgunluk yasaniyor. Ikinci el arabalarini satmak isteyen vatandaslar alicilarini beklerken, alicilar ise ikinci el araçlarin sifirdan daha pahali oldugunu söyledi.

Ikinci El Oto Piyasasi Durgun
Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nde her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazari bu hafta sakindi. Araç pazarina gelen alicilar, ikinci el araçlarin sifirdan daha pahali hale geldigini söyledi.

Araç saticilari ise islerin durgun oldugunu, Kurban Bayrami öncesi bir hareketlilik beklediklerini ifade etti.



"Bugün yüzüne bakmadigin araç 200-250 bin bandinda satiliyor"

Araç saticisi Orhan Çakici, "Samsun’da her cumartesi günleri kurulan ikinci el otomobil pazarinda alicilar ve satilicilar bulusuyor. En ucuz araba 120 bin TL’den basliyor. Su anda sifir araç sorunu var. Sifir araç bulunamiyor. Bu nedenle ikinci el, sifir araçtan daha pahali. 10 yildir bu sektördeyim. Hiç böyle bir dönem yasamadim. Insanlar aldigini satamaz, sattigini alamaz hale geldi. Gerçek binici yok burada. Herkes birbirine araç alip satiyor desek yeri var. Ondan dolayi da fiyatlar çikiyor. Bugün yüzüne bakmadigin araç 200-250 bin bandinda satiliyor. Su anda fiyatlar yukari çikiyor ama alici yok” dedi.



"Ikinci el araçlar sifir araçlardan daha pahali"

Ikinci el otomobil saticisi Mustafa Ulu, "Fiyatlar yüksek. Piyasa sakin. Kurban Bayrami öncesi bir hareketlilik bekliyoruz. Benim sattigim araca su anda 365 bin lira istiyoruz. Ama normalde degeri bu kadar degil. Ortam onu gösterdigin için mecbur yazmak zorundayiz. Yeni araçlar su anda satilmiyor. Ikinci el araçlar sifir araçlardan daha pahali. Internette günde ortalama 5-6 kisi soruyor ama daha uyguna almaya çalisiyorlar. Biz istedikleri fiyata versek ayni fiyata araç alamayacagiz. O yüzden su anda vermiyoruz" diye konustu.



"Normal binebileceginiz bir arabanin fiyatlari çok yüksek"

Alici Niyazi Keser, "Pazarda 25-30 yaslarinda arabalar var, onlarin da masraflari çok oluyor. Bu tür araçlar 150-200 bin lira civarlarinda ama normal binebileceginiz bir arabanin fiyatlari çok yüksek. Artik böyle bir araba sikintisi var" seklinde konustu.

Satici Tuncay Erbas, "Araç piyasasi son 1-1,5 yildir bayagi bir yükseldi. Git gide daha da fazla yükselecek gibi duruyor. Su anda en dökük araç 130-140 binden basliyor. Ikinci el araçlar sifirdan daha pahali desek yeridir. Bakalim bunun sonu nereye kadar gidecek. Biz de merak ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA