Bu Okulda Ögrenciler Ticareti Ögreniyor

Samsun’da ortaokul ögrencileri sosyal bilgiler dersi çerçevesinde kurduklari mini market ile hem satis yapiyor hem de ticareti ögreniyor.

Bu Okulda Ögrenciler Ticareti Ögreniyor
Havza Bekdigin Ortaokulu ögrencileri yatirim konusuyla ilgili olarak ilgi çeken bir etkinlige imza atti. Sosyal bilgiler 6. sinif konu müfredatinda yer alan yatirim konusuyla alakali olarak uygulamali bir etkinlik yapan ögrenciler kurduklari mini marketle diger ögrencilere çesitli ürünler satti. Akabinde gelir ve gider hesaplarini ortaya koyan ögrenciler, çalismanin basinda yatirdiklari miktarin üstüne kar edince mutlu oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren sosyal bilgiler ögretmeni Murat Aksoy, "Amacimiz konunun pekismesini ve ticaretin önemini kavratmaktir. Bu çerçevede köy çocuklarinin ulasma imkaninin olmadigi büyük sehirdeki marketlerden tatli, çig köfte gibi çesitli ürünleri getirerek ögrencilerin onlari satin almasini sagladik. Kisa süre devam bu etkinlik sonucunda tüm ögrenciler köylerinde olmadigi ürünlerin tadini bakmis oldular. Yatirim konusunda kar zarar gibi kavramlari yasayarak ögrenmis oldular" dedi.

Yaptiklari çalismadan çok memnun olduklarini belirten 6 sinif ögrencileri ise ticareti çok sevdiklerini, ileride bu alanda çalismalar yapabileceklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA