'Sakin Kent'in Nüfusu 100 Bini Geçti

Mugla’da Kurban Bayrami tatilinin en fazla ragbet gören tatil beldesi "sakin kent" unvanli Akyaka Mahallesi’nin 3 bin olan yerlesik nüfusu, bayramin ikinci gününde 100 bini geçti, denizde ve yollarda adim atacak yer kalmadi.

'Sakin Kent'in Nüfusu 100 Bini Geçti
Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Azmagi ile sörf alani ve sahili ile Mugla’da günübirlik tatilcilerin en fazla ragbet gösterdigi Ula’nin ‘sakin kent’ unvanli Akyaka Mahallesi’ndeki yogunluk dron ile görüntülendi. Sahil, Kadin Azmagi ve Akyaka girisinde adeta insan seli yasanirken, mahalle içinde araçla hareket etmek neredeyse imkansiz hale geldi.

Sabah erken saatlerde Izmir, Aydin, Denizli, Manisa, Usak gibi yakin illerden araçlari ile Akyaka’ya gelen vatandaslar, çesitli aktiviteleri yapma imkanina sahip. Yüzmek ve güneslemek isteyenler sahile, Kadin Azmaginda tekne turu yapmak isteyenler küçük elektrikli tekneler ile tekne turuna çikiyor. Akyaka’nin bir baska önemli aktivitesinin yapildigi bölge ise Akçapinar sahilinde rüzgar sörfü.

Izmir, Aydin ve Denizli istikametinden gelen araç sürücülerinin giris yaptigi Sakartepe rampasinda karayolunda uzun araç kuyrugu olustu. Saat 16.00 itibari ile günlük 31 bin aracin giris yaptigi Akyaka’da bu yogunlugun yaz aylari boyunca devam etmesi bekleniyor.

Aykaya’ya Manisa’dan gelen bir sürücü, "Bir saattir Akyaka’ya inemedik. Hep Izmir’e gidiyorduk, Bu bayram degisiklik yapalim dedik ama Izmir’in gözünü seveyim” derken, bir baska sürücü, “Eskiden Akyaka böyle degildi, bir saattir Mentese Kötekli’den buraya bir saatte geldik” dedi.

Kaynak: İHA