Bursa'dan Avrupa'ya Kiraz Ihracati

Bursa’nin Inegöl ilçesinde ihracat ürünü olan Napolyon cinsi kirazin hasadi basladi. Hasadi yapilan kirazlarin Almanya, Ingiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracati basladi.

Bursa'dan Avrupa'ya Kiraz Ihracati
Isaören Kirsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Erhan Ulu yaptigi açiklamada, "3-4 gündür Napolyon kirazimizin hasadina devam etmekteyiz. Bu yil Inegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalariyla anlasmalar yapildi. Yaptigimiz anlasmalarla Napolyon kirazini göndermemiz sebebiyle Napolyon piyasasi biraz daha yükseldi. Ihracatin girmesiyle iç piyasada da bir hareketlilik arz etti. Bu da dogal olarak üreticimizi memnun etti. Bahsettigim bu köylerimizde Napolyon hasadi birkaç gün daha devam eder, akabinde diger bayir köylerimiz; Kayapinar, Süleköy, Kiranköy’de yine firmayla yaptigimiz görüsmeler sonucunda nasipse bayram sonrasinda kiraz alimlarina devam edecegiz" dedi.



Avrupa ülkelerine ihracat

Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik ise, "Inegöl’ümüzün bereketli topraklarinda bir haber daha yapiyoruz çünkü çok çesitli ürünlerimiz bulunmakta. Bugün de kiraz hasadi yapan bir tarlaya geldik. Aslinda kiraz hasadi baslayali 20 gün oldu. Su anda Napolyon ve Ziraat 0900 kiraz hasadi yapilmakta. Baskanimizin da söyledigi gibi ihracatçilarin buraya gelmesiyle çiftçimiz mutlu oldu. Bu kirazin yetistiriciligini bölgemizde 10 köyümüz yapmakta ve bin 500 ton civarinda hasadimiz yapilmakta. Bu kirazlarimiz; Almanya, Ingiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracati yapilmakta. Insallah böyle devam eder. Bu arada bayramdan sonra bin rakimli köylerimizde bu fiyatlar daha da yukari çikabilecek. Orada da bayramdan sonra yeniden kiraz hasadi baslayacak. Henüz orada kirazlarimiz olmus degil" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA