Bakan Yumakli Açiklamasi 'Gerçekligi Olmayan Vaatlerle Insanimizi Kandirmaya Çalisanlar 28 Mayis'ta Cevabini Aldi'

Kastamonu’da konusan Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, “Dünyanin basina bu kadar çok sey gelmisken, Türkiye’nin yüzyillarin felaketi gelmisken, bunlar yokmusçasina, en hafif tabiri ile hiçbir gerçekligi olmayan vaatlerle insanimizi kandirmaya çalisanlar 28 Mayis’ta cevabini aldi. Ama durmayacaklar, bizim de sürekli bunu akillarimizda tutmamiz gerekiyor” dedi.

Bakan Yumakli Açiklamasi 'Gerçekligi Olmayan Vaatlerle Insanimizi Kandirmaya Çalisanlar 28 Mayis'ta Cevabini Aldi'
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, bir dizi programa katilmak için Kastamonu’yu ziyaret etti. Ilk olarak Kastamonu Valiliginde düzenlenen bayramlasma programina katilan Yumakli, daha sonra vatandaslarla da bir araya geldi. Bakan Yumakli, AK Parti Kastamonu Il Baskanligini ziyaret ederek partililer ile bulustu. Ziyarette partililere seslenen Bakan Yumakli, Kastamonu’da Tarim ve Orman Bakanliginin yaptigi yatirimlarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Tarim ve Orman Bakanligi olarak görev alanlarindaki tüm problemlere çözüm üretmek için çalistiklarini kaydeden Yumakli, yeni Türkiye yüzyilinda kararlilikla çalismaya devam edeceklerini vurguladi.

“Böyle bir yikimin altindan kalkabilecek millet Türk milletiydi, hamdolsun bunun altindan da kalktik”

Türkiye’nin dünyanin en büyük afetleri arasinda yer alan Kahramanmaras merkez üslü depremlerin altindan kalkmayi basardigini belirten Yumakli, “Hep 6 Subat depremini konusuyoruz. Hep neden bu deprem gündeme getiriliyor diye düsünülebilir. Bu deprem hem bizim ülkemizin degil tarihin en büyük felaketlerinden birisi, belki de birincisi. Bu memleketin farkini da gösteren bir husus oldu. Böyle bir yikimin altindan kalkabilecek millet Türk milletiydi, hamdolsun bunun altindan da kalktik. Daha yapacagimiz çok isler var. Cenab-i hak bizi bu tarz kazalardan, belalardan muhafaza eylesin” dedi.

Dünyada yasanan küresel sorunlara ragmen Türkiye’nin yeni yüzyilinda durmadan yola devam ettigini kaydeden Yumakli, “Dünyada yeni normal diye bir sey çikti. Simdi biz yeni normaldeyiz. Pandemi dedik, simdi hepimiz unuttuk. Bu bir daha olmayacak anlamina gelmez. Bütün dünyanin, ülkemizin de bu tür etkilere açik oldugunu unutmamiz lazim. Bu yeni normalin adi. Su anda iki devlet savasiyor. Hemen dibimizdeki Suriye’de onlarca yildir devam eden bir savas var. Onlar da ‘olmaz’ diyordu, oldu. Bu tür seylere her açidan hazirlikli olmamizin tek yolu hiç durmadan, dinlenmeden Cumhurbaskanimizin ‘Türkiye yüzyili’ olarak tarif ettigi o kutlu yolda durmadan devam etmeye devam etmeliyiz. Biz Cumhur Ittifaki olarak bunun en güzel örnegini 14 ve 28 Mayis’ta verdik, geregini yaptik. Dünyanin basina bu kadar çok sey gelmisken, Türkiye’nin yüzyillarin felaketi gelmisken, bunlar yokmusçasina, en hafif tabiri ile hiçbir gerçekligi olmayan vaatlerle insanimizi kandirmaya çalisanlar 28 Mayis’ta cevabini aldi. Ama durmayacaklar, bizim de sürekli bunu akillarimizda tutmamiz gerekiyor” diye konustu.



“Ekilmeyen tarim arazisi kalmasin istiyoruz”

“Bakanlik olarak Türkiye çapinda takip ettigimiz 38 tane baslik var. Bu 38 baslik, Türkiye’nin bu zamana kadarki belirlenmis, üzerinde çalisilmis bürün sorunlarina yönelik üretilmis projelerdir” diyerek kanunlastirilan planli tarim ve tarim arazilerinin bos kalmamasi için yürüttükleri proje ile ilgili de bilgiler veren Bakan Yumakli, “Ekilmeyen tarim arazisi kalmasin istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA