Sirbistan Cumhurbaskani Vucic'in Oglunun Giydigi Tisört Krize Neden Oldu

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic’in oglu Danilo Vucic, Kosova’yi ziyareti sirasinda polis tarafindan durdurularak, üzerinde provokatif mesaj bulundugu gerekçesiyle tisörtünü degistirmesi konusunda uyarildi.

Sirplarin en büyük bayramlarindan biri olan Vidovdan (Aziz Vitus Günü) nedeniyle Kosova’daki Gracanica Manastiri’nda yapilan ayine katilan Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic’in oglu Danilo Vucic’in giydigi tisört krize neden oldu. Kosova’nin baskenti Pristine yakinlarindaki Gracanica’ya üzerinde “Teslim olmak bir seçenek degil” yazili bir tisörtle giden Danilo Vucic’in içinde bulundugu araç, Kosova polisi tarafindan durduruldu. Gracanica’da genis güvenlik önlemleri alan polis, Sirbistan Cumhurbaskani Vucic’in oglunu tisörtünde yazan ifadeler nedeniyle uyararak üstünü degistirmesini istedi. Polisin uyarilari sonrasi Danilo Vucic’in tisörtünü degistirip degistirmedigi ise bilinmiyor.

Vucic’ten ogluna destek

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic ise Kosova basininda ogluna iliskin olarak yayinlanan haberler hakkinda degerlendirmede bulundu. Oglunun Kosova’ya gittigini dogrulayan Vucic, “Islerini kolaylastirayim. Ona da tüm Sirplara yaptiklari gibi cengaverce muamele edebilirler. Bilmelerini isterim, biz Vuciclerin her biri, Sirbistan halkinin ekseriyeti gibi düsünüyor ve bizim için teslim olmak bir seçenek degil. Üç defa durdurdular, arama yaptilar, kötü muamele ettiler. Birakin yapsinlar. Kurti’yi cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. Benim yanimdayken o kadar cesur degil. Baskalarinin çocuklari aleyhinde güç kullanmak üzere birilerini göndermeye gelince tamam. Birakin devam etsinler. Danilo küçük degil. Kurti’den daha cesur. Pristine’nin ortasinda üzerinde ’teslim olmak bir seçenek degil’ yazili tisörtle geçti. Gracsnica’ya sadece dua etmeye ve ayine katilmaya gitti” dedi.

Kaynak: İHA