Mehmetçik, Yunanistan Sinirinda Görev Basinda Bayramlasti

Edirne’nin Yunanistan sinirinda bulunan Sancaktar Hudut Karakolu’nda bayram sevinci yasandi. Bayramda da vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Yunanistan sinirinda kus uçurtmuyor.

Mehmetçik, Yunanistan Sinirinda Görev Basinda Bayramlasti
Edirne’nin Ipsala ilçesinde konuslu bulunan 4’üncü Mekanize Piyade Tugayi 1’inci Hudut Taburu 2’nci Hudut Bölügü Sancaktar Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Kurban Bayrami’ni ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta komutanlari ve silah arkadaslariyla kutladi.

Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlasma töreninde, kahraman Mehmetçik ilk önce komutan ve silah arkadaslarinin, daha sonra da ailelerinin bayramini tebrik etti.

Hudut Kartallari’nin bayram coskusu

Türkiye ile Yunanistan arasinda bulunan sinir hattinda ‘Hudut Kartallari’ olarak anilan kahraman Türk askeri Mehmetçikler, yaz kis, yagmur çamur demeden görev yaparken, Kurban Bayrami’ni da asker ocaginda geçirmenin mutlulugunu yasadi. Bayram günü ailelerinden uzak olmanin buruklugunu yasayan kahraman Mehmetçikler, anne, baba ve ailelerinden uzakta olsalar da, ikinci ailem dedikleri komutanlarinin ve silah arkadaslarinin yaninda olmaktan büyük bir gurur ve onur yasadiklarini söyledi.



Görevi basindaki Mehmetçik’i komutani ailesi ile görüstürdü

Sinir karakolunda hudut hattini gözetleyen asker, ailesi ile görüntülü görüsme yapmanin mutlulugunu yasadi. Nöbeti sirasinda yanina gelen karakol komutani Mehmetçik’i telefon araciligiyla ailesi ile görüstürerek bayramlasmasini sagladi.

Hudut hattinda askerlerin vatan savunmasi devam ediyor.
Kaynak: İHA