Kars'ta Bayramda 765 Kolluk Kuvveti Görev Yapiyor

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Kars’ta bayramin 1’inci günü 765 polis ve jandarmanin vatandaslarin huzur ve güvenini saglamak için görevleri basinda oldugunu belirtti.

Kars'ta Bayramda 765 Kolluk Kuvveti Görev Yapiyor
Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, beraberindeki Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç ve Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek ile birlikte kent giris ve çikis noktalarinda görevli polis ve jandarma ekiplerini ziyaret ederek, bayramlarini kutladi.

Kars Sehitligini ziyaret eden Vali Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin ve beraberindekiler tüm sehitlerimiz için dua ederek kabirlerine kirmizi karanfil birakti.

Karslilarin Kurban Bayrami’ni da kutlayan Vali Öksüz, “Bugün Kurban Bayramini idrak etmenin mutlulugunu, huzurunu yasiyoruz. Öncelikle hem milletimizin hem bütün Islam aleminin hem de Kars’ta yasayan bütün hemsehrilerimizin bayramini tebrik ediyorum, onlara saglik, huzur, mutluluk diliyorum. Allah’tan niyazimizda bizi böyle nice bayramlara eristirmesi, tabii bayram vesilesiyle ziyaretlerde bulunuyoruz, bugün de hem emniyet hem de jandarma kontrol noktasinda olan kolluk kuvvetlerimizi ziyaret ettik, onlar vatandasimizin huzuru, güvenligi için görev yapiyorlar, mesai menfuru gözetmeksizin görevinin basindalar. Bizler de vatandasimiz huzurlu bir bayram geçirsin diye gerekli tedbirleri aldik. 765 tane kolluk gücümüz vatandasimiz huzuru, güvenligi için görev basinda. Ayrica tüm kamu kurum ve kuruluslarimizda, vatandaslarimiza yardim etmek, bayrami daha rahat, huzurlu geçirmesi için görevlerinin basindalar. Gerek belediye ekiplerimiz gerek kamu kurum ve kuruluslarimiz her türlü sikintiya karsi görevinin basindadir” dedi.

Karslilara çagrida bulunarak bayram gününde fakir ve fukaraya sahip çikilmasini rica eden Vali Öksüz, “Bizler tabii vatandasimiza hizmetle mükellef insanlariz, onun için bayramda da bu görevimizi hakkiyla yerine getirmeye çalisiyoruz. Biliyorsunuz bayramlar aslinda tek yürek olma, tek vücut olma günüdür. Sahip oldugumuz seyleri fakir, muhtaç vatandaslarimizla paylasilmasi gereken günlerdir. Bugünleri, bu anlayisi idrak etmemiz lazim. Ben de bu vesileyle vatandaslarimizdan fakir, muhtaç, garip gurbeya sahip çikmasini özellikle bu bayram gününde rica ediyorum. Bu bayram vesilesiyle kestigimiz kurbanlarimizin kabul olmasini Allah’tan niyaz ediyorum. Tekrar vatandaslarimizin Kars’ta yasayan bütün hemsehrilerimizin bayramini tebrik ediyorum, onlara saglik, huzur, mutluluk diliyorum” diye konustu.

Bayramlasma programi daha sonra Huzurevi, Engelsiz Yasam Merkezi, depremzede ve sehit aileleri ile Belediye personelleriyle devam edildi.
Kaynak: İHA