Devlet Destegi Ile Çiftçilerin Ürünlerinin Zarar Görmesi Önlendi

Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesinde hibe destegi ile alinan makine sayesinde çiftçilerin ürünlerinin yagis sebebiyle hasar görmesi önleniyor.

Devlet Destegi Ile Çiftçilerin Ürünlerinin Zarar Görmesi Önlendi
Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) tarafindan, Ihsangazi Süt Üreticileri Birligince hazirlanan IPARD projesi çerçevesinde 2 milyon liralik destek saglandi. Bu destek sayesinde son yillarda asiri yagislardan ötürü zarar gören yonca, bugday, arpa gibi ürünlerin paketlenerek korunmasi saglaniyor. Proje sayesinde yil içerisinde Ihsangazi ilçesindeki yaklasik 500 dönüm arazide ekilen 550 bin kilogram yonca paketlenerek korunmasi saglandi.

"Asiri yagislardan kaynakli zayi olmanin önüne geçilmistir"

Yapilan destegin önemi ile ilgili konusan Ihsangazi Süt Üreticileri Birligi Baskani Necmi Aladag, “2023 yili içerisinde IPARD projesi çerçevesinde Ihsangazi Süt Üreticileri Birligi olarak yapmis oldugumuz yas otun paketlenmesiyle ilgili proje çerçevesinde ilçemizde yaklasik 500 dönüm arazide ekilen yoncanin mevsim sartlarindan ötürü asiri yagislardan kaynakli zayi olmanin önüne geçilmistir. Yaklasik 550 bin kilogram yonca otunu, hayvan yemi olarak paketlenerek çiftçilerimizin hizmetine sunulmustur. Bu proje çerçevesinde almis oldugumuz makine ekipman parkinin proje maliyeti yaklasik 2 milyon liradir. Bu 2 milyon liranin yüzde 75’lik kismini IPARD projesi çerçevesinde hibe destegi alinarak çiftçilerimizin hizmetine makine ekipmanlar sunulmustur. Çiftçilerimizin bu konuyla ilgili olarak Ihsangazi ilçemizde yenilik olarak önemli bir proje olarak görüyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle makine ekipmanlarin hizmete sunulmasiyla çiftçilerimizden yogun ilgi ve alaka olmustur. Bu yil içerisinde 500 dönüm arazide yaklasik 550 bin kilogram yas olarak yonca paketlenmistir” dedi.

Kaynak: İHA