Konya'nin Manevi Önderlerinden Ladikli Ahmet Hüdai Anildi

Konya Büyüksehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi, Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’ni Anma Programi düzenledi.

Konya'nin Manevi Önderlerinden Ladikli Ahmet Hüdai Anildi
Ladik Çalibagi mevkiinde Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Ladikli Ahmet Hüdai Vakfi Baskan Vekili Mevlüt Hilmi Bilici, Ladikli Ahmet Hüdai Dernegiyle birlikte bazi projelere imza atacaklarini ifade ederek, ilk projelerinin Ladik’te bir külliye ve kültür merkezi insa etmek oldugunu söyledi.

Ladikli Ahmet Hüdai’nin torunu Mehmet Elma’nin dedesiyle ilgili hatiralarin anlattigi konusmasindan sonra söz alan Sarayönü Belediye Baskani Nafiz Solak, “Bizden destegini esirgemeyen Konya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay’a ve ekibine tesekkür ediyorum. Ahmet Aga’yi anmakla beraber onu anlamaya çalismali, hayatimizin yegane gayesi olan Allah’in rizasini kazanmak için samimi gayret göstermeliyiz” dedi.

Konya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, “Ahmet Hüdai Hazretleri gibi, Hadimi Hazretleri gibi, Konevi Hazretleri gibi, Mevlana Hazretleri gibi, Tahir Büyükkörükçü hocamiz gibi zevat-i kirama küresel isim desek küre çok küçük kalir. Bunlar gök ehlinin bildigi ve saygi duydugu isimlerdir. Cenab-i Hak onlarin yolundan ayirmasin bizleri” diye konustu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Bu sehrin manevi dinamikleri, bu sehrin hocalari, bu sehrin evliyalari ve bu sehirde medfun bulunan enbiyalar her zaman gerek Konya’ya, gerek Türkiye’ye, gerek dünyaya yol gösterici olmustur. Insallah Konya’mizin manevi dinamiklerinin yasamasi ve yasatilmasi adina üstümüze düsecek tüm vazifeleri yerine getirmeye çalisacagiz. Bu programdan dolayi Konya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay sahsinda büyüksehir belediyemize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Abdurrahman Büyükkörükçü Hocaefendi’nin, Allah dostlarinin hayatindan örnekler anlattigi konusmasindan sonra Konya Büyüksehir Belediyesi Tasavvuf Müzigi Toplulugu da tasavvuf musikisinden eserler sundu.
Kaynak: İHA