Belediyelere Yönelik 'Toplumsal Cinsiyete Duyarli Afet Riski Yönetimi Egitimi

Kadin Koalisyonu, Adana Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ve Kadina Özgürlük ve Esitlik Dernegi (KÖVED) is birliginde 21 Haziran’da Adana’da “Toplumsal Cinsiyete Duyarli Afet Riski Yönetimi” egitimi düzenlendi. Sivil Toplum için Destek Vakfi ve Turkey Mozaik Foundation tarafindan hayata geçirilen Yerel Güçlenmeye Destek Fonu’ndan alinan hibe destegiyle düzenlenen egitimle, Kadin Yasam Merkezi ile is birliginde bulunacak kurumlarin, afet ve acil durumlarda yapacaklari çalismalarin toplumsal cinsiyet bakis açisi içermesi hedefleniyor.

Belediyelere Yönelik 'Toplumsal Cinsiyete Duyarli Afet Riski Yönetimi Egitimi
Egitimde; Afet Döneminde Adana Büyüksehir Belediyesi Çalismalari; Adana Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Ayten Dolançay, Afet Döneminde Kadina Özgürlük ve Esitlik Dernegi Afet Çalismalarini; Kadina Özgürlük ve Esitlik Dernegi Baskani Ülkü Tolunay, Afet Döneminde Kadin Koalisyonu Çalismalari ve Toplumsal Cinsiyete Duyarli Afet Riski Yönetimi ise Gül Erdost tarafindan aktarildi.

"Kadin Koalisyonu Afet Koordinasyon Agi: Kadinlar için Kadin Koalisyonu Projesi" kapsaminda gerçeklestirilen egitime Adana Büyüksehir Belediyesi ve diger Ilçe Belediyelerinin yöneticileri ve çalisanlari ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Egitimde, toplumsal cinsiyet perspektifiyle afet riski yönetiminin önemi ve kadinlarin afetlerden etkilenme sekilleri hakkinda bilgilendirme yapildi. Ayrica, afet öncesi ve sonrasi dönemde kadinlarin ihtiyaçlarinin nasil karsilanabilecegi konusunda saha deneyimleri paylasildi.

Kadin Yasam Merkezi ile Adana’da depremden zarar görenlere ve deprem bölgesinden gelenlere destek vermek amaciyla çesitli güçlenme çalismalari yapilmasi ve depremden etkilenen kadinlarin, çocuklarin ve esit olmayan kosullarda yasayan tüm gruplarin güvenle bir araya gelebilecekleri ve güçlenebilecekleri sosyallesme alanlarinin olusturulmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA