Bayramlasma Töreninde Salihli'nin Il Olma Ihtimali Konusuldu

Manisa’nin Salihli ilçesinde gerçeklestirilen protokol bayramlasmasinda Salihli’nin il statüsüne alinmasi gerektigi masaya yatirildi.

Bayramlasma Töreninde Salihli'nin Il Olma Ihtimali Konusuldu
Manisa’nin Salihli Ilçe Kaymakamligi tarafindan Salihli Belediyesi’nde düzenlenen bayramlasma töreninde, Salihli’nin il olmasi ihtimali konusuldu. Salihli Belediyesi’nde gerçeklesen bayramlasma töreninde konusan Belediye Baskani Zeki Kayda, ‘Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 il, 1000 ilçe’ açiklamasindan sonra ilçedeki meslek ve esnaf odalari baskanlari ile bir araya geldiklerini belirterek Salihli’nin 100 il arasinda yer alabilmesi için ortak karar aldiklarini söyledi.



“Il olmak istiyoruz, çünkü Salihli bunu hak ediyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin açikladigi sosyo ekonomik gelismislik raporunda, Salihli’nin egitim, saglik, sanayi, tarim ve turizm açisindan Manisa genelinde Yunusemre ve Sehzadeler’den sonra üçüncü sirada oldugunu vurgulayan Baskan Kayda, “Ilçemizin kurtulusunun 100. Yilinda dile getirdigimiz il olma talebimizi, bulundugumuz her ortamda daha güçlü bir sekilde seslendiriyoruz. Çevre ilçelere verdigimiz saglik, egitim hizmetinin yaninda Organize Sanayi Bölgemizde binlerce insanimiza istihdam sagliyoruz. Bu anlamda, Salihli olarak yaklasik 500 bin nüfusa katki sunuyoruz. Belediyemizin ve oda baskanlarimizin bu konuda birlikte hareket etmesi ile bunu basaracagimiza inaniyorum. Güzel Salihli’mizin il olmasi için üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz ve bu konuyla ilgili çalismalarimizi sürdürüyoruz. Il olmak istiyoruz, çünkü Salihli bunu hak ediyor” dedi.



“Salihli, Ege Bölgesinin parlayan yildizidir”

Salihli’nin birçok alanda il olma kriterlerini tasidigini dile getiren Ilçe Kaymakami Mehmet Kamil Saglam da, “Cumhuriyet’in 100. yilinda bazi ilçelerin il statüsüne kavusarak il sayisinin 100’e çikarilmasi konusunda belediye ve oda baskanlari birlikte çalismalar yapiyor. Saglik, egitim, tarim, organize sanayi bölgesi, tarihi ve dogal güzellikleriyle Salihli, Ege Bölgesinin parlayan yildizi. Bu kapsamda, çevre ilçelere her alanda hizmet ve isgücü destegi saglayan Salihli, il olmak için yeni bir firsat yakalamistir ve bunun degerlendirilmesi gerekir. Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 il 1000 ilçe projesinin açiklanmasindan sonra, ulusal ve yerel medyada çikan haberlerde Belediye ile meslek ve esnaf odalarinin ortak hareket ettigini görüyorum. Her alanda önde olan Salihli’nin, ilçedeki tüm kurumlar arasinda saglanan bu birliktelik ile il olacagina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA