Datça'da Kurban Bayrami Öncesi Trafik Denetimleri Arttirildi

Kurban Bayrami tatili ile birlikte trafik yogunlugu da yasanmaya baslarken Mugla’nin Datça ilçesinde trafik ekipleri karayollari üzerinde yaptiklari denetimlerde sürücülere trafik kurallarina uymalari konusunda hatirlatmalarda bulundu.

Datça'da Kurban Bayrami Öncesi Trafik Denetimleri Arttirildi


Her yil ülke genelinde trafik kazalari sonucunda birçok vatandas yaralanmakta yada hayatini kaybetmekte, çok sayida vatandas ise hayatini engelli olarak devam ettirmek zorunda kalmaktadir. Emniyet kemeri kullanilmasinin da bir kaza aninda ölüm riskini yüzde 45, agir yaralanma riskini ise yüzde 60 oraninda azalttigi tespit edildi. Meydana gelen can kayiplarinin azaltilmasi amaciyla Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan ’Bu yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosu ile gerçeklestirilen kampanya ile toplum içerinde trafik konusunda farkindalik saglayarak trafik bilincinin olusturulmasi hedefleniyor.

Ülke genelinde oldugu gibi Mugla’da da bayram tatili dolayisiyla trafik yogunlugu yasanmaya basladi.

Bayram tatilini firsat bilen birçok vatandas tatil bölgelerine seyahat ederken, trafik ekipleri de yollardaki denetimlerini siklastirdi. Bu çerçevede harekete geçen Datça Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme personelleri bayram tedbirleri çerçevesinde denetimlerde bulundu. Özellikle trafik isiklari, yaya geçidi, koruyucu donanimlarin kullanimi, emniyet kemeri, hakkinda gerekli bilgilendirmeler yapilirken, vatandaslara bilgilendirme brosürleri dagitildi. Yapilan uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getiren sürücüler, duyarliliklari dolayisiyla trafik ekiplerine tesekkür ederek herkese iyi bayramlar diledi.

Ilçe genelindeki denetimlerin bayram tatili boyunca devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA