Van'da 'Merhamet Ocagi Ailemiz' Konferansi Düzenlendi

Van Büyüksehir Belediyesi, Diyanet Isleri Baskanligi ile Il Müftülügünün organizesinde Aile Okulu projesi kapanisi nedeniyle ‘Merhamet Ocagi Ailemiz’ konferansi düzenlendi.

Van'da 'Merhamet Ocagi Ailemiz' Konferansi Düzenlendi
Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin da katildigi konferans, Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde yapildi. Konferansa konusmaci olarak katilan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Burhan Isliyen, ailenin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin aile hayatindan örnekler verdi.

Daha sonra konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, aile okulunu çok önemsedigini belirterek, “Aile bir liman gibidir. Gemiler nasil ki firtinadan limana siginiyorsa aile de böyle bir seydir. Aile toplumun temelidir. O temelin saglam tutulmasi bütün bünyemizin, devletimizin, milletimizin ve gelecege iliskin nesillerin daha saglam olmasi ve güvenle gelecege bakmasi demektir. Bizde valilik ve büyüksehir belediyesi olarak güzel islere destek verdik. 200 bin kitapla bütün camilerimize kütüphane kurduk. Camilerimizin tamirlerini yaptirdik. Kur’an kurslarimiza destek sagladik. 4-6 yas Kur’an anaokullarina destek verdik. Bunlar insanlarimiza yapilan hizmetler, milletimize yapilan yatirimlardir. Simdi yaz Kur’an kurslari açilacak. Buna da destegimiz tam olacak” dedi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan konferans yapilan konusmalarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA