STS Bodrum Okul Gemisi'ne Mavi Bayrak

Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi olan STS (Sail Training Ship) Bodrum, 5 kriter ve 17 davranis kuralini yerine getirerek “Mavi Bayrak” aldi.

STS Bodrum Okul Gemisi'ne Mavi Bayrak


2001 yilinda Bodrum ve Karya Kültür, Sanat ve Tanitma Vakfi (BOSAV) öncülügünde, Bodrumlularin büyük katkilariyla yapilan, 2010 yilindan bu yana Bodrum Belediyesi bünyesinde bulunan 36 metre uzunlugunda olan ve Bodrum’da gençlere denizcilik egitimi saglayan STS Bodrum Gemisi için "Mavi Bayrak" basvurusu sonuçlanirken, gemi kriterlere uygunlugu dolayisiyla “Mavi Bayrak” almaya hak kazandi. STS Bodrum, Mavi Bayrak alan ilk Türk egitim gemisi olarak kayitlara geçti.

Bodrum Denizciler Dernegi önündeki STS Bodrum Okul Gemisi’nde bugün Mavi Bayrak töreni yapildi. Destek Hizmetleri Müdürlügü organizasyonunda gerçeklesen törende Mavi Bayrak göndere çekilmeden önce açilis konusmalari gerçeklesti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusan teknenin tasarim ve yapimcisi Yücel Köyagasioglu, böyle bir gemiyi yapmaktan dolayi mutluluk duydugunu belirterek, STS Bodrum’un Mavi Bayrak aldigi için gururlu ve heyecanli oldugunu söyledi.

Ayrica Köyagasioglu, STS Bodrum Gemisi’nin Mavi Bayrak almasinda emegi olan herkese tesekkür etti.

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz ise STS Bodrum Okul Gemisi’nin binlerce denizci Bodrumlu genci egitime aldigini ve Bodrum’un kültür hazinesini yasatan birtakim etkinliklerde de fark olusturdugunu belirterek, “Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan uluslararasi standartlardaki birtakim kriterleri yerine getirerek plajlara, deniz araçlarina mavi bayrak vermeye yetkili kurumdur. Baskanimiz Ahmet Aras’in öncülügünde yaklasik 1 yildir Destek Hizmetleri Büromuz Mavi Bayrak Bürosu STS Okul Gemimize mavi bayrak almasi için Türkiye Çevre Egitim Vakfi ile birlikte çalismaya devam etmekteydi. Sezonun baslangicinda da Mavi Bayragi alarak Türkiye’de ilk olarak bir egitim gemisi mavi bayrak almistir. Bu, bizim için bir gururdur. Yatlarda ve teknelerde 22 kurali yerine getirerek bu sertifikayi almaya hak kazanmistir. Basta Yücel Köyagasioglu olmak üzere emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima Türkiye Çevre Egitim Vakfi’na çok tesekkür ediyorum" dedi.



Yatlarda Mavi Bayrak, çevre yönetimi, çevre egitimi ve bilgilendirme, can güvenligi ve hizmetler ile ilgili belirlenen kriterleri uygulayan yatlara, bir yilligina verilen çevre ödülüdür. Yatlarda mavi bayrak programi, Uluslararasi Çevre Egitim Vakfi koordinasyonunda ve Türkiye’de Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan yürütülüyor.

Mavi Bayrak törenine Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’i temsilen Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, Meclis üyeleri, teknenin tasarim ve yapimcisi Yücel Köyagasioglu, TÜRÇEV Bölge Koordinatörü Gürcan Kaya, Belediye A.S. Genel Müdürü Levent Öncel, Bodrum Denizciler Dernegi Baskani Erol Erdogan, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Baskani Süleyman Uysal ve belediye birim müdürleri katildi.

Kaynak: İHA