SOLOTÜRK'ten Amasya'da Nefes Kesen Gösteri

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, Amasya’nin Merzifon ilçesinde nefesleri kesen bir gösteri uçusu gerçeklestirdi.

SOLOTÜRK'ten Amasya'da Nefes Kesen Gösteri


Türkiye’nin gökyüzündeki gurur ekiplerinden SOLOTÜRK, Amerikan Top-Gun filminin unutulmaz müzigiyle gösteri yapti. 12-22 Haziran Amasya Uluslararasi Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali çerçevesindeki etkinlikte vatandaslar, F-16 uçagiyla yapilan birbirinden zorlu akrobasi hareketlerini heyecanla takip ederek cep telefonlariyla kaydetti.

Yaklasik 25 dakika süren gösteri uçusunu çok sayida vatandasin yani sira Amasya Belediye Baskani Dr. Bayram Çelik, Merzifon Kaymakami Ali Güldogan, Merzifon 5. Hava Jet Üs Komutani Tuggeneral Mete Kus, Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi ve diger yetkililer de izledi.

Gösterinin sonunda telsiz görüsmesi yaptigi SOLOTÜRK Pilotu Binbasi Emre Merti’yi kutlayan Tuggeneral Mete Kus, “Kardesim bir sehirle bir pilot bu kadar mi birbirine yakisir. Merzifon seninle gurur duyuyor. Aslanlarin aslani.” sözleriyle seslendi. Belediye Baskani Çelik, “Böyle pilotlarimiz, askerlerimiz oldugu sürece biz her zaman rahatiz. Düsmana korku, dosta güven veren gösteriden gurur duydum.” dedi.

Çocuklariyla birlikte gösteriyi takip eden annelerden Merve Seyhan ise “SOLOTÜRK’ü izlemek çok keyifliydi. Çok büyük cesaret istiyor. Helal olsun.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA