Lapseki Belediyesi 38. Kiraz Festivali'nde Cengiz Kurtoglu Coskusu Yasandi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde belediye tarafindan düzenlenen 38. Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçi Cengiz Kurtoglu sahne aldi. Konseri binlerce vatandas izledi.

Lapseki Belediyesi 38. Kiraz Festivali'nde Cengiz Kurtoglu Coskusu Yasandi
Lapseki Belediyesi 38. Kiraz Festivali’nde ünlü sanatçi Cengiz Kurtoglu sevenleriyle bir araya geldi. Konser öncesinde çay bardagi bogumuna sigmayan meshur Lapseki kirazi için düzenlenen yarismada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kiraz yarismasinda dereceye giren aromasi, gramaji ve sap kalitesi gibi 15 farkli kriterde degerlendirmenin yapildigi Ziraat-900 kategorisinde birinciligi Hasan Dogan, ikinciligi Ahmet Aksoy, üçüncülügü Ahmet Öncü, dördüncülügü Mehmet Turgut ve besinciligi ise Mehmet Sen elde etti. Digerleri kategorisinde ise birinci Ismail Okutucu, ikinci Nagihan Kolkoparan, üçüncü Samet Sen, dördüncü Mehmet Oktay ve besinci Yasemin Güney oldu.

Ödül töreninde, Ziraat-900’de birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, besinciye bin 500, diger çesitlerde ise, birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, besinciye bin 500 TL para ödülü verildi.

Ödül törenlerinin ardindan bir konusma yapan Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Köprüsüyle, kiraziyla, seftalisiyle, tarimi ve turizmiyle birlikte, bölgede yildizi parlayan ilçe olduk. Lapseki’mizi tanitmak, geleneklerimizi yasamak ve yasatmak, sehrimizin degerlerini tüm Türkiye ile paylasmak tek amacimizdir. Festivallerimizin öneminin bu anlamda çok büyük oldugunu düsünüyoruz. Topragin degerinin, zarafetinin hatirlandigi günler olarak bizlere çok sey ögretti. Kendine has görünümü, lezzeti, tadiyla benzerlerinden ayrilan, 38 yildir adina düzenlenen festivaliyle Lapseki kirazimiz nimetlerin en güzeli, üreticimizin yüz akidir. Bugün bir marka haline gelen kirazimiz festivalde en güzelleri sergilenen, yarismalarla daima diriligini koruyan, halkimizin hakli gururudur. Festival çerçevesinde düzenlenen en iyi kiraz yarismasinin üreticilerimizi tesvik ettigini, ayrica Lapseki kirazinin tanitimi için çok önemli bir araç oldugunu hatirimizdan çikarmadan çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.



Konusmanin ardindan yapilan havai fisek gösterisi görsel sölen sundu. Daha sonra ünlü sanatçi Cengiz Kurtoglu birbirinden güzel sarkilarini seslendirdi. Vatandaslar Kurtoglu’nun sarkilarina bir agizdan eslik etti. Konserde Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, Cengiz Kurtoglu’na günün anisina hediye, çiçek ve kiraz takdim etti.
Kaynak: İHA