KSBÜ Tip Fakültesinden Mezun Olan 104 Ögrenci Törenle Hekimlik Meslegine Adim Atti

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tip Fakültesi ögrencileri, törenle hekimlik meslegine adim atti.

KSBÜ Tip Fakültesinden Mezun Olan 104 Ögrenci Törenle Hekimlik Meslegine Adim Atti
Vali Ali Çelik ve protokol üyeleri törene katilarak 104 ögrencinin mezuniyet coskusuna ortak oldu.

KSBÜ’de düzenlenen Tip Fakültesi 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Mezuniyet Töreni, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

104 donanimli doktorun sahaya inmek için hazir oldugunu belirterek devlet olarak bu durumdan memnuniyet duyduklarini vurgulayan Vali Ali Çelik, mezun ögrencileri ve ailelerini tebrik ederek basarilarindan dolayi büyük gurur duydugunu söyledi.



Ögrencilerin ülkenin farkli köselerinde saglik hizmeti sunacaklarini ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, ögrencilerin üniversite sinavinda ciddi basarilar elde ettigini ve zorlu bir egitimden geçtiklerini belirtti.

Tip mesleginin sürekli güncel literatür takip etmesi gerektigini ve ögrencilerin kendilerini sürekli güncellemeleri gerektiginin altini çizen Rektör Tekin, “Biz her zaman arkanizda, her zaman yaninizdayiz. Ne zaman ihtiyaciniz olursa ne yapmamiz gerekiyorsa yapariz” dedi.

Empati yapmanin önemine de deginen Rektör Ahmet Tekin, hastalarin dertlerini dinlemelerini ve onlarla bolca konusmalari tavsiyesinde bulundu.

KSBÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Fatih Özcura da, mezun ögrencileri ve ailelerini tebrik ederek doktorluk mesleginin önemine dikkat çekti.

Konusmalar ve Hipokrat Yemininin ardindan Tip Fakültesi dönem birincisi Dr. Ayla Gün Kizil, mezuniyet kütügüne adinin yazili oldugu plaketi çakti. Tören, bayrak ve flama devir teslimin ardindan sona erdi.

Mezuniyet töreninde; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Hava Er Egitim Tugay ve Garnizon Komutani Tuggeneral Necati Gündüz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya Baro Baskani Avukat Edip Ilkay Sunay, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Murat Kirbaç, KSBÜ Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatih Özcura, Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Il Saglik Müdürü Dr. Sertas Erarslan, Genel Sekreter Kutlu Önal, Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim üyesi Serkan Telli ile dekan yardimcilari, akademisyenler, ögrenciler, aileler ve davetliler yer aldi.
Kaynak: İHA