Konut Yapilacak Alan Davalik Oldu, Erzinli Depremzedeler Çözüm Istedi

Hatay’in Erzin ilçesinde yasayan depremzedeler için mera alanina yapilmasi planlanan konut projesi, kiracinin yürütmeyi durdurma karari almasiyla askiya alindi. Depremzedeler, köye ait olan mera alanina bir an önce konutlarin yapilmasini istedi.

Konut Yapilacak Alan Davalik Oldu, Erzinli Depremzedeler Çözüm Istedi
Erzin ilçesine bagli Kuyuluk ve Kizlarçayi Mahallesi’nden 120 hane, 6 Subat’ta yasanan depremde hasar aldi. Mahalleye ait 246 dönüm mera alani ise birkaç yil önce kiraya verildi.

Deprem sonrasi bu tür alanlara depremzedeler için konut yapilmasi kararlastirildi. AFAD yetkililerince söz konusu yerin zemin etüdü yapildi ve daha sonra Hatay Valiligi tarafindan mera kiracisinin sözlesmesi tek tarafli feshedildi. Ancak mera alaninin kiracisi mahkemeye basvurarak yürütmeyi durdurma karari alinca planlanan konut projesi askiya alindi.

Konuyla ilgili Kuyuluk ve Kizlarçayi Mahallesi’nden depremzede vatandaslar toplanarak basin açiklamasinda bulundu.

Depremzede Burak Küpeli, depreminin ardindan Kuyuluk ve Kizlarçayi halkindan yaklasik 120 hanenin birinci derecede hasar aldigini belirterek, “O günden bu yana depremzedeler çadirlarda ve konteynerlerde zor sartlarda yasam mücadelesi vermekte. Çevre ve Sehircilik Bakanligi buraya konut yapilmasi için ihaleye çikmis ve yüklenici firma 3 gün önce levhasini dikti. Ne yazik ki levha birileri tarafindan 3-5 saat sonra yerinden sökülerek yok edildigi görüldü” dedi.

90 yasindaki Dede Boztas de meranin köye ait bir mera alani oldugunu depremzedeler için bir an önce konut yapilmasi magdur edilmemesi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA