Kirikkale'de 'Dayi-1' Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 11 Tutuklama

Kirikkale’de uyusturucu madde ticareti yapan süphelilere yönelik düzenlenen "Dayi 1" operasyonunda adliyeye sevk edilen 14 süpheliden 11’i tutuklandi.

Kirikkale'de 'Dayi-1' Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 11 Tutuklama


Kirikkale Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince uyusturucu madde ticareti yapan süphelilere yönelik "Dayi-1" operasyonu düzenlendi.

6 aydir yapilan teknik ve fiziki takip neticesinde 14 ekip, 70 personel ve narkotik dedektör köpeginin katilimiyla düzenlenen operasyonda, 14 süpheliye ait 11 adreste arama yapildi. Operasyonda, uyusturucu saticilarinin lideri oldugu tespit edilen "Dayi" kod adli A.G. ile Y.U.U., D.E.Y., O.B., F.A.Ö., S.Y., T.T., M.A., M.C.K., M.Ö., A.Ö., Y.A., D.A. ve psikolog H.Ç. gözaltina alindi. Yapilan aramalarda da bir miktar uyusturucu madde ve çesitli ekipmanlar ele geçirildi.

Süpheli sahislar, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. "Uyusturucu madde ticareti yapmak" suçundan hakim karsisina çikartilan 14 süpheliden 11’i tutuklandi, D.E.Y. ile A.Ö. ise adli kontrol sartiyla karari verildi.

Özel klinigi bulunan psikolog H.Ç. ise emniyette alinan ifadesinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA