Kayserigaz, Sarioglan RMS-A Kapasite Artis Töreni Gerçeklestirdi

Türkiye’nin en büyük entegre endüstriyel holdingi ve en büyük dogrudan dis yatirimcisi SOCAR Türkiye’nin grup sirketlerinden Kayserigaz, Sarioglan ve Akkisla ilçelerinin dogal gaz arzini sagladigi Sarioglan Gaz Basinci Düzenleme ve Ölçüm Istasyonu’nda (RMS-A) kapasite artisi gerçeklestiriyor.

Kayserigaz, Sarioglan RMS-A Kapasite Artis Töreni Gerçeklestirdi
Kayseri’nin Sarioglan ve Akkisla ilçelerine güvenli ve kesintisiz dogal gaz hizmeti veren Kayserigaz tarafindan gerçeklestirilen kapasite artis törenine, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, SOCAR Türkiye CEO’su (vekaleten) Elchin Ibadov, SOCAR Türkiye Dogal Gaz Is Birimi Baskani Fuad Ibrahimov, ilçe belediye baskanlari ve Kayserigaz yetkilileri katildi.

Yapilan kapasite artisi ile birlikte Sarioglan RMS-A, Sarioglan ve Akkisla’ya ilave olarak Özvatan ve Felahiye ilçelerine de hizmet verebilecek. Kayserigaz, Sarioglan ilçesine 4 adet bölge istasyonu ve yaklasik 165 km uzunlugunda dogal gaz hatti yatirimi yaparak 2 bin 108 haneye dogal gaz ulastirdi. Dogal gaz ulasan konutlardan bin 10 adet abonelik islemi alindi; 995 konutta ise dogal gaz kullanimina baslandi. Akkisla ilçesine ise 3 adet bölge istasyonu ve yaklasik 102 km uzunlugunda dogal gaz hatti yatirimi yapti ve bin 59 haneye dogal gaz ulastirdi. Dogal gaz ulasan konutlardan 197 abonelik islemi alindi; 143 konut aktif gaz kullanmaya basladi.

50 bin m3/saat kapasiteye sahip olan Sarioglan RMS-A ile birlikte, 267 km hat ile 16 mahalleye dogal gaz ulastirilmis oldu. Kayseri’de 12 ilçede dogal gaz dagitim hizmeti sunan Kayserigaz, dogal gazi tüm ilçelere ulastirmayi hedefliyor. Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 2003 yilinda sehir dagitim ihalelerine basladigi ilk il olan Kayseri’de bugün dogal gaz kullanan abone sayisi 600 bini asti. Kayseri Sarioglan ilçesinin nüfusu 13 bin 777, Akkisla ilçesinin nüfusu 5 bin 804 kisi.
Kaynak: İHA